• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné jablkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevné jablkové řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevné jablkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • kakao
  • Náplň
    • 8
      ks jablka
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • rozinky
  • Poleva
    • 80
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem.
2
Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí válečku ji přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme na kakaovou placku. Posypeme cukrem, vanilinovým cukrem a rozinkami. Vyválíme světlé těsto a jablka jím přikryjeme. Vidličkou propícháme na několika místech.
3
Pečeme v mírné troubě (150 °C) do světle hněda. Na ještě teplé řezy nalijeme polevu smíchanou z rozpuštěného másla, cukru, kakaa a rumu. Vychladlé nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné řezy

Dvoubarevné řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné perníkové sušenky

Dvoubarevné perníkové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maria | 6. 8. 2014 10:48

    S vrchnim platem jsem si poradla,na pečici papir jsem rozvalel těsto ,obratila na jablka a přikryla ,

  • Maria | 6. 8. 2014 10:40

    Ja jsem dnes upekla kolač,dobry, jablička když jsou štavnate tak se musi vytlačit jinak jak piše pani spodek b byll mokry,ani jsem nedavala polevu chutnal nam,děkuji za recept

  • danus | 5. 4. 2012 16:29

    Rezy jsou lehke a vynikajci ,nemela jsem z nicim problem,nevim jak ostatni ale ja moc moc chvalim :-))

  • Lada K | 24. 2. 2007 13:39

    Výborný recept, neměla jsem žádný problém ani s válením těsta , ani s přenášením na plech.Celá rodina chválí.

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:33

    Bohuzel, tento recept som robila naposledy, neviem ci to bolo jablkami ale spodny plat cesta bol ako blato vyzeralo to ako neprepecene. ale samozrejme prepecene to bolo.

  • Kateřina Pyszková | 14. 10. 2006 13:50

    Řezy byly chuťově vynikající, až opravdu na to těsto. Místo vrchního plátu jsem těsto rozdrobila a polevou pocákala, a dalo by se říct, že to vypadalo líp, než úhledná placka. Doporučuji!

  • Jana Tomčíková | 31. 8. 2006 20:15

    A k tomu těstu-ano, i mně se špatně válelo (dát do lednice nepomohlo)a protože jsem se bála dát více mouky, válela jsem ho pak na rozstřiženém mikrotenovém sáčku(přesně rozměr na plech), zabalila jsem to do válečku a na plech z druhé strany rozbalila.S tím válečkem to bude asi jednodušší, ale bohužel tímto uměním nevládnu.Díky za recept!(Naposledy mě takto nadchly Lahodné třené řezy od p. Jany z VM.)

  • Jana Tomčíková | 31. 8. 2006 20:12

    Vynikající řezy!!!Veliká 1*!Jen příště dám trochu méně cukru.Polila jsem výbornou čokoládovou polevou,dobře se to i krájí.Jinak do jablek jsem pudink. prášek nedávala(myslím, že záleží hodně na druhu jablek a já dávala málo šťavnatá),ale jinak bych se nebála do nich přidat pomleté vlaššké ořechy.Paní Tichá, řezy jsme jedli jako chuťovku po večeři a každý snědl aspoň 5 kousků!

  • Lenka S | 27. 8. 2006 16:43

    Řezy jsou mňam, dnes jsem je dělala. těsto skvělé, válení i přenášení na plech bez problémů. Jenom jsem vynechala tu polevu, zdá se mi to dobré i bez ní, jen lehce pocukrované.A prášek do pečiva jsem dala jen jeden.

  • Romana Nováková | 26. 8. 2006 17:56

    Tak jsem dnes taky zkusila. Pročetla jsem si rady a do těsta jsem dala 150g cukru místo 200g, jenom 1 prášek do pečiva a do polevy také o 50g méně cukru a stačilo to. Jablek jsem dala asi 14, protože nemáme rádi suché moučníky, v míse jsem je smíchala s 1 pudinkem a jeste jsem přidala trochu skořice. Je to moc dobré, hodnotím 1 a děkuji za recept.

  • Jana H. | 24. 8. 2006 16:09

    Je to opravdu dobré.Do jablek jsem přidala pudink.Jen to těsto se špatně válelo a přenášelo na plech.Jinak mňam.

  • monika herakova | 17. 8. 2006 14:02

    nic moc

  • misa marsikova | 15. 8. 2006 17:44

    ´Vyzkoušela jsem je taky.Povedlo se mi udělat málo polevy a zhrůzou jsem čekala co doma na to.Manžel se oblizoval až za usima,tak mooc chválím.

  • Pavlína Š. | 6. 8. 2006 12:23

    Je to pracne, ale vyborne. Jen jsem mela problem se svetlou casti testa. Vubec mi neslo vyvalet, stale se trhalo, takze jsem to nejak spachala po kouskach a testo prikryla tak nejak vselijak. Az po upeceni me napadlo, ze jsem ho mela dat na chvili do chladnicky. Tak priste. Nejdrive me moc rezy nezaujaly, ale po dalsim prozkoumani musim rict, ze jsou bajecne.Doporucuji pred konzumaci natrit na ne kysanou smetanu, je to lahoda:-).Jane, dekuji za recept:-).

  • Katka Žáková | 30. 7. 2006 17:05

    Vypadá to velice dobře.Jdu zkoušet.

  • Lucka H. | 28. 4. 2006 11:09

    Jdu je vyzkoušet.Milujeme štrůdl v jakékoliv podobě-takže kde jsou jablka je to naše. Pak vám povím...:)

  • Helena Kučerová | 10. 4. 2006 10:00

    Dělala jsem je už dvakrát a pro veliký úspěch budu dělat ještě častěji. Jenom do těsta aspoň o 50 g cukru míň a jablka se nemusí sladit vůbec. Jednoznačně za 1.

  • Emilia Šípová | 9. 2. 2006 21:30

    Tenhle koláč mi přišel strašně sladký, příště musím dát méně cukru

  • Lidka Kábrtová | 9. 2. 2006 19:12

    Jano, já nejsem schopná na válečku přenést žádné těsto, to fakt neumím. Dolní vrstvu bych možná zvládla vyválet na papíře a pak i s papírem dát na plech, ale co s tou horní? Nešlo by to pomrazit a nastrouhat? (Moje oblíbená metoda :-)).A prosím, nebuďte smutná z některých lidí, já věřím, že bude líp...

  • jana ponáhlá | 6. 2. 2006 17:04

    Do mouky jsem přidala bramborovou moučku (těsto je mnohem křehčí) a na jablkovou náplň jsem rozetřela řidší červený tvaroh (z vaničky), ochucený cukrem a vanilk.pudinkem v prášku . Linecká a jím podobná těsta válím "na igelitu přes igelit". Snadno se přenášejí, netrhají se. Koláč je vynikající, hodnotím 1*

  • jaja 13 | 6. 2. 2006 14:54

    Těsto rozválím na pečícím papíře a přenesu na plech. Pak se netrhá, ale i kdyby, stačí to namačkat prsty dohromady a drží to.

  • Marcela Šepsová | 6. 2. 2006 08:49

    I já vyzkoušela tento recepet.Těsto se sice dělalo dobře,ale přenést ho na plech nebylo vůbec lehké, dost se trhalo. Třeba jsem udělala něco špatně.Tak jsem si myslela,že ho nebudu už dělat. Stačil jeden kousek a je na seznamu oblíbený recept. Kamarád řekl,že k nám bude chdit jen jestli upeču tento koláč. Musím říct, že je moc dobrý. Dávám jedničku.

  • Monika S. | 6. 2. 2006 07:25

    Tak tento víkend som ho piekla a musím povedať, že všetkým naozaj velmi chutil! Na budúce dám trošku menej cukru, ale inak davam 1.

  • Hana Lajzova | 2. 2. 2006 16:06

    Výborné řezy, ještě jsem do jablek přidala skořicový cukr.

  • Iveta | 2. 2. 2006 13:41

    Koláč je výborný,včera jsem ho zkoušela,já dělám podobný bez kakaa,a do náplně přidávám ještě nasekané oříšky a posypu to skořicí,po upečení pouze pocukruju,a je to super!

  • Alena Slamova | 1. 2. 2006 15:34

    Koláč je výborný. Zkuste ještě zamíchat do nastrouhaných jablek 1 balíček vanilkového pudinku.

  • Janinka | 30. 1. 2006 13:02

    Pekla jsem o víkendu - asi jsem dala moc jablek. První den to bylo úplně skvělé, ale do druhého dne se z toho stala taková rozmočená buchta, která je sice poživatelná, ale nic moc ... Dnes je pondělí a zbytek šel do drtiče ... Takže upíct, zavolat všem kámoškám, udělat konev kafe a smlsnout :-)))

  • Jaroslava Oumarová | 30. 1. 2006 07:16

    V sobotu jsem pekla a všem chutnalo moc:-)) Dávám za 1.

  • Pavla | 29. 1. 2006 21:30

    Pekla jsem dvakrát (na rodinnou oslavu a na sraz maminek) a měl úspěch. Poprvé přesně podle receptu jen s polovinou jablíček...podruhé jsem ubrala cukr (ubírám skoro u všech receptů co neznám) na 170 g a místo 50 g tuku dala půl kelímku šlehačky na šlehání. Pro mne je to spíše zákusek, kterým ráda uhostím návštěvu...moc dobrý!

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:31

    Jsou dobré, do těsta jsem dala jen čtvrt balíčku prášku do pečiva, protože ho nemáme rádi - má takovou štiplavou chuť. Jablek může být i víc než osm. Já dala devět. Je to veliká dobrota, obávám se, že neděle nedočká.

  • lolo | 26. 1. 2006 17:27

    Vyzeraju dobre ,zajtra ich pecem :-)

  • Kristina | 22. 1. 2006 07:21

    Vyzkoušeno a dobré jest.Jen jsem na jablka dala navíc zavařené meruňky, protože jich mám hodně a nějak se rozvařily. Ale na těch jabkách to bylo fajn, takže fakt dobrý recept.Díky.

  • Sylva P. | 16. 1. 2006 08:09

    O víkendu jsem vyzkoušela. Kakao se mi hůře vpracovávalo do těsta, ale těsto samotné se dělalo dobře. Vršek jsem jen pocukrovala a bylo to moc dobré.

  • Ali | 13. 1. 2006 10:16

    Řezy jsem ochutnala - podotýkám, že jsem nepekla, ale musím konstatovat, že to není žádný zázrak a myslím, že v TOP 10 nemají co dělat.

  • Ester S. | 9. 1. 2006 14:36

    Jej neco takoveho hledam. Zbyla mi totiz od Vanoc nejaka ta Hera, hladky mouky mam taky plny spajz, a ostatne se u mne taky bezne naleza:)Takze si to hned davam do oblibenych receptu:)Trosku je to podobne jablecnemu pyte, jake dela moje tchyne a manzel se jde za tim utlouct. Tohle je vyzva, zebych snad mohla udelat neco lepsiho!! ;)

  • veronika | 6. 1. 2006 09:59

    Dělala jsem včera a jsou výborné. A se šlehačkou jsou ještě lepší.

  • Jana z VM | 30. 11. 2005 14:47

    Řezy jsem včera vyzkoušela. Jsou výborné, v práci si taky pochutnali! Nahoru jsem dala čokoládovou polevu, protože jsem zjistila, že rum nám došel.... Příště ale udělám pouze z 35 dkg mouky, máme raději tenčí těsto, mně se zdálo silné dost, až moc, ale pracovla se s ním moc dobře ! Dávám jedničku !!

  • frantaklacek | 26. 11. 2005 03:02

    Vyzkkousel jsem,velmi dobre.Stacil jsem jen ochutnat,manzelka mela boule az za usima.(misto jablek jsem dal zavarene merunky)

  • Jana Tichá | 9. 10. 2005 17:28

    Ivet, šťáva se nevymačkává.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 20:31

    Vypadá pěkně, zítra vyzkouším

  • Yvet | 7. 10. 2005 19:02

    Už slintám mám jen dotaz štáva z jablek se nevymačkává.

  • Jana Tichá | 7. 10. 2005 10:07

    Tenhle recept jsem měla opsaný ještě z dob, kdy jsem si recepty začínala psát a nikdy jsem ho nedělala, až včera. Řezy jsou vynikající, ještě lepší, než jsem čekala , takže budu dělat pravidelně. Co se týče rozměrů pekáče, tento má rozměry 30x40, placky jsou tedy tenké, cca půl cm. Pohodlněji by se určitě dělaly řezy do menšího pekáče, ale pak by se musely déle propékat, s tím nemám zkušenost. Pekla jsem na 150 stupňů a měla bych podotknout, že v horkovzdušné troubě, tedy v normální bych asi malilinko přidala (160). Řezy nafotím a vložím fotku.

  • Jana z VM | 7. 10. 2005 09:53

    Zase jedna dobrota Jany Tiché, jo, jo, je co dělat ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Jablka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Domácí langoše

Domácí langoše

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

111
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
30
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
30
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
27
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné jablkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact