• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 1
      ks esíčka (Krabice)
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce černá káva (Silná)
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Na náplň
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladnu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2medwed | 5. 11. 2012 13:22

    Tak ted na tom pracuju ale 2lžičky rozhodne nestačí ja jich tam dal min10lžiček rumu a za chvilku jdu zavinovat pak přidám foto jestli to půjde.... :-|

  • 2medwed | 1. 11. 2012 18:48

    Nejluxusnější věc co jsem kdy jedl samozřejmě že ve své třídě....

  • Bopik | 23. 7. 2012 18:11

    Výborné, manžel už jinou nechce. Suroviny jsou teda dražší, ale taky se nedělá každý den, že

  • ADÉLINKA | 15. 2. 2012 15:21

    8-moc dobrá ) :-D :-P :-( <3

  • NATAŠA | 15. 2. 2012 15:20

    8-) :-* <3

  • Mirka | 24. 11. 2011 14:59

    Moje nejoblíbenější roládička už od dětství <3 , žádné vánoce se bez ní neobejdou ;-) , nemá prostě chybu :-*

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:50

    VELICE DOBRÉ ;-) O:-) :-))

  • Vanilka | 23. 11. 2010 16:31

    jak mluvíte (resp. píšete) o těch lžičkách tak myslíte polévkové nebo čajové? :-\

  • Olga Zehnalová | 11. 9. 2008 18:33

    Markétko," prosátý cukr" znamená, že sa má cukor preosiať cez sitko aby v ňom neboli žiadne hrudky, takisto aj kakao a sušienky.Roláda je výborná, môžem doporučiť.

  • Radka Křížová | 11. 9. 2008 12:37

    dle mého názoru je to jemný cukr,který zbavíme hrudek. nebo aspoň já jsem tam dala obyčejný moučkový cukr bez hrudek a výsledek byl skvělý

  • Markéta Stránská | 11. 9. 2008 11:59

    Mohl by mi prosím někdo poradit co znamená prosátý cukr? děkuji

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:56

    Potvrzuji, roláda je výborná. Uhňácala jsem ji trošku "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Do krému jsem nedala žloutek, zato jsem přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale chutná dobrota, třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:50

    Potvrzuji. Roláda je výborná. Také jsem ji uhňácala v ruce tak trochu "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Krém jsem udělala bez žloutku, zato jsem do něj přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale velmi chutná dobrota. Třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:51

    dělala jsem na pouť,je to strašně dobrá a na pohled nádherná roláda,přidala jsem o trochu víc rumu a těsto šlo krásně zpracovat. nechtělo se mi špinit šlehač,takže krém jsem jen tak bleskově ušmudlila v ruce a byl výbornej. recept opisuju do sešitu s výběrem receptů,které budu často opakovat

  • Gábina H | 17. 9. 2007 12:43

    Koukala jsem v obchodě na ta Esíčka. Mají hmotnost 220 g.

  • Jana MN | 11. 9. 2007 11:07

    Ja som tiez v zahranici, takze poradte, aka je gramaz tych susienok, aby som sa trafila s niecim miestnym?

  • Gábina H | 31. 8. 2007 12:41

    Slávko, použijte nějaké jiné kakaové sušenky

  • Slávka Loderová | 31. 8. 2007 12:24

    Dobrý den, prosím vás, poradte mi, čo možem použit namiesto sušeniek esíčka - som v Nemecku a tu nemajú naše výrobky Opavia. Mockrát dakujem.

  • Katka Maršálková | 2. 5. 2007 12:14

    Lucka: těsto rozválíte mezi dvěma potravinovými fóliemi (jedna vespod, druhá navrchu těsta) Až to rozválíte, vrchní fólii sundáte a plát potřete náplní. Jednodušší bude, když si tu spodní fólii přidržíte, abyste si jí do rolády nezamotala a tu roládu normálně smotáte prsty jako ruličku. Hlavně nezabalovat s fólií!!!

  • Lucka | 2. 5. 2007 11:40

    Recept vypadá velice dobře.Jen prosím o vysvětlení - "pomocí fólie opatrně svineme". To jako svineme i s fólií? Jakože tam zůstane? To se pak odstraňuje až při krájení? nebo jak tomu mám rozumět?Velice děkuji za odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 06:58

    Janka, nabudúce pridajte ešte trocha kávy alebo rumu.

  • Jana | 15. 10. 2006 13:04

    Co dělat, aby se mi těsto nedrolilo, nešlo mi totiž pořádně rozválet a při zavinování mi praskalo.

  • Jana | 3. 7. 2006 22:23

    Jednoduchá a výborná na oslavě všem chutnala jen se po ni zaprášilo.

  • Petra Bláhová | 18. 2. 2006 11:14

    Roládka měla velký úspěch, všichni si pochutnali a hlavně chválili , že je to vynikající záležitost!!!Mohu jen doporučit , na oslavu narozenin jak stvořené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Esíčka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

172
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
112
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
108
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
96
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
80
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 2. 10. 2025: Kdo dnes bude v centru pozornosti a kdo se vrhne do výzev?

Denní horoskop na čtvrtek 2. 10. 2025: Kdo dnes bude v centru pozornosti a kdo se vrhne do výzev?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact