• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevná roláda

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
Dvoubarevná roláda
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 1
      ks esíčka (Krabice)
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce černá káva (Silná)
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Na náplň
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladnu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2medwed | 5. 11. 2012 13:22

    Tak ted na tom pracuju ale 2lžičky rozhodne nestačí ja jich tam dal min10lžiček rumu a za chvilku jdu zavinovat pak přidám foto jestli to půjde.... :-|

  • 2medwed | 1. 11. 2012 18:48

    Nejluxusnější věc co jsem kdy jedl samozřejmě že ve své třídě....

  • Bopik | 23. 7. 2012 18:11

    Výborné, manžel už jinou nechce. Suroviny jsou teda dražší, ale taky se nedělá každý den, že

  • ADÉLINKA | 15. 2. 2012 15:21

    8-moc dobrá ) :-D :-P :-( <3

  • NATAŠA | 15. 2. 2012 15:20

    8-) :-* <3

  • Mirka | 24. 11. 2011 14:59

    Moje nejoblíbenější roládička už od dětství <3 , žádné vánoce se bez ní neobejdou ;-) , nemá prostě chybu :-*

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:50

    VELICE DOBRÉ ;-) O:-) :-))

  • Vanilka | 23. 11. 2010 16:31

    jak mluvíte (resp. píšete) o těch lžičkách tak myslíte polévkové nebo čajové? :-\

  • Olga Zehnalová | 11. 9. 2008 18:33

    Markétko," prosátý cukr" znamená, že sa má cukor preosiať cez sitko aby v ňom neboli žiadne hrudky, takisto aj kakao a sušienky.Roláda je výborná, môžem doporučiť.

  • Radka Křížová | 11. 9. 2008 12:37

    dle mého názoru je to jemný cukr,který zbavíme hrudek. nebo aspoň já jsem tam dala obyčejný moučkový cukr bez hrudek a výsledek byl skvělý

  • Markéta Stránská | 11. 9. 2008 11:59

    Mohl by mi prosím někdo poradit co znamená prosátý cukr? děkuji

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:56

    Potvrzuji, roláda je výborná. Uhňácala jsem ji trošku "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Do krému jsem nedala žloutek, zato jsem přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale chutná dobrota, třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Táňa K. | 17. 8. 2008 12:50

    Potvrzuji. Roláda je výborná. Také jsem ji uhňácala v ruce tak trochu "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Krém jsem udělala bez žloutku, zato jsem do něj přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale velmi chutná dobrota. Třeba na Vánoce jako dělaná.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:51

    dělala jsem na pouť,je to strašně dobrá a na pohled nádherná roláda,přidala jsem o trochu víc rumu a těsto šlo krásně zpracovat. nechtělo se mi špinit šlehač,takže krém jsem jen tak bleskově ušmudlila v ruce a byl výbornej. recept opisuju do sešitu s výběrem receptů,které budu často opakovat

  • Gábina H | 17. 9. 2007 12:43

    Koukala jsem v obchodě na ta Esíčka. Mají hmotnost 220 g.

  • Jana MN | 11. 9. 2007 11:07

    Ja som tiez v zahranici, takze poradte, aka je gramaz tych susienok, aby som sa trafila s niecim miestnym?

  • Gábina H | 31. 8. 2007 12:41

    Slávko, použijte nějaké jiné kakaové sušenky

  • Slávka Loderová | 31. 8. 2007 12:24

    Dobrý den, prosím vás, poradte mi, čo možem použit namiesto sušeniek esíčka - som v Nemecku a tu nemajú naše výrobky Opavia. Mockrát dakujem.

  • Katka Maršálková | 2. 5. 2007 12:14

    Lucka: těsto rozválíte mezi dvěma potravinovými fóliemi (jedna vespod, druhá navrchu těsta) Až to rozválíte, vrchní fólii sundáte a plát potřete náplní. Jednodušší bude, když si tu spodní fólii přidržíte, abyste si jí do rolády nezamotala a tu roládu normálně smotáte prsty jako ruličku. Hlavně nezabalovat s fólií!!!

  • Lucka | 2. 5. 2007 11:40

    Recept vypadá velice dobře.Jen prosím o vysvětlení - "pomocí fólie opatrně svineme". To jako svineme i s fólií? Jakože tam zůstane? To se pak odstraňuje až při krájení? nebo jak tomu mám rozumět?Velice děkuji za odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 06:58

    Janka, nabudúce pridajte ešte trocha kávy alebo rumu.

  • Jana | 15. 10. 2006 13:04

    Co dělat, aby se mi těsto nedrolilo, nešlo mi totiž pořádně rozválet a při zavinování mi praskalo.

  • Jana | 3. 7. 2006 22:23

    Jednoduchá a výborná na oslavě všem chutnala jen se po ni zaprášilo.

  • Petra Bláhová | 18. 2. 2006 11:14

    Roládka měla velký úspěch, všichni si pochutnali a hlavně chválili , že je to vynikající záležitost!!!Mohu jen doporučit , na oslavu narozenin jak stvořené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Esíčka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

270
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
233
Máslové řízky
Máslové řízky
181
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
25
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact