Mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem prosejeme na vál. Do směsi přidáme vejce, strouhané máslo nebo tuk, vše rukou rozrobíme a rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme kakao. Potom z každého dílu vypracujeme těsto. Bílé těsto rozválíme na tři milimetry a stejně rozválíme i kakaové těsto. Tmavé těsto položíme na světlé a obě těsta spolu stočíme jako roládu a uložíme do chladna odpočívat. Potom těstovou roládu nakrájíme na pěti až osmi milimetrová kolečka. Kolečka rozložíme na plech dál od sebe, protože se během pečení trošku roztečou, a v mírně teplé troubě pečeme asi 20-25 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bětka Běťáková
|8. 8. 2006 14:58
Tento recept jsem zde napsla jelikož se hodí jako perfektní vánoční cukroví.Zabere sice trošku víe času protože se nemusí roláda dobře srolovat ale jinak chutná opravdu dobře