Máslo, cukr a vodu přivést do varu a ihned odstavit. Přidat 1/2 dávky čokolády, předem nakrájené a vanilku. Míchat do rozpuštění čokolády, tj. až je směs hladká. Přendat do větší mísy, přidat vždy po jednom vejci, pak po částech mouku předem smíchanou se solí a sodou. Nakonec vmíchat druhou polovinu hrubě nakrájené čokolády (asi 1x1 cm) a ořechy.
2
Dát do vymazaného pekáčku, o rozměru přibližně 23x23x4 cm a péci v dobře vyhřáté troubě na 160 °C 30-35 minut. Krájet po úplném vychladnutí.
3
Tip: zkoušejte špejlí 2-3 minuty před uvedeným časem. Hlavně nepřepéci. Rychlé, jednoduché a přesto vynikající.
Helenko, jednoduchá matematika. Když je hrnek 250g a máslo má také 250g, tak kolik bude 1/3? 70g... mně to tedy složité nepřijde :-\ :-P
Barbora Polakova
|28. 11. 2006 22:35
Vynikajuce, toto je pre milovnikov cokolady ako som ja,urcite budem robit castejsie.Piekla som na 170 C 35 min.
Jana Han
|10. 11. 2005 18:24
Predpis je americky originalni. V USA se pouzivaji temer vsude jen hrnicky, lzice a lzicky a to pro jednoduchost. Ja s tim take nesouhlasim, myslim, ze vazeni je presnejsi. Mate pravdu, ze by bylo jednoduzsi uvadet hmotnost a tak jsem vam to prepocitala - je to 70g masla, ale nezapomente ho pro tento recept rozpustit. Jinak u nektereho predpisu je uvedeno, kolik je hmotnost 1 lzice, 1 lzicky a 1 hrnicku. Juknete se o par dnu zpet. Doufam, ze vam toto pomuze. Zdravi Jana Han
helenus
|10. 11. 2005 11:50
Zaujímavý recept, ale medzi nami dievčatami - ako odmerám 1/3 hrnčeka masla? To ho mám rozpustiť a merať tak a čo je navyše nechať opäť stuhnúť? Alebo ho mám stuhnuté tlačiť do pohára napr. lyžicou? Nebolo by jednoduchšie uvádzať hmotnosť surovín? Určite by to bolo presnejšie, ako meranie na poháre a lyžice :-)