• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dvojbarevný jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvojbarevný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Spodní těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g rostlinný tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Vrchní těsto
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 5
      lžíce studená voda
    • 200
      ml olej
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Jablková náplň
    • 4
      ks jablka velké kusy
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme spodní těsto.
2
Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
3
Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí.
4
Na jablkovou náplň navršíme svrchní těsto, vzniklé ušleháním vajec s cukrem, poté je přidána voda, olej, mouka, prášek do pečiva.
5
Peče se asi při 180 °C 20-25 minut.
6
Po upečení se koláč posype cukrem a nakrájí se na menší čtverečky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 24. 10. 2016 13:48

    Výborný koláč, jen místo kakaa jsem dala rozpuštěnou čokoládu. :-)

  • Anička :-) | 6. 10. 2016 10:06

    Zdravim :-) teď ho peču, a trva to déle než je psano, to piskotove se mi nejak nechce dodělat, nechám to tam chvilinku déle.. :-) voní luxusně :-)

  • yvec | 7. 10. 2012 17:27

    Koláč je excelentní,vršek krásně křupavý.Do spodního těsta jsem dala lžíci cukru a vršek už necukruji.Příprava je sice trošku delší,ale náročný není a výsledek je super.

  • jaruš | 10. 2. 2012 18:46

    do spodního těsta nepatří cukr? nebo je to pouze chyba tisku?

  • Ivana Samcová | 30. 7. 2011 12:00

    Koláč je vynikající a i když má trochu náročnější přípravu, určitě se vyplatí ho udělat. Ráda ho znovu zopakuji. Ivana

  • Ivana Samcová | 17. 11. 2010 19:12

    Koláč je velmi jemný a dobrý, připomíná mi chuťově tříbarevné tvarohové řezy. Dělala jsem vše podle receptu, jen s tím rozdílem, že jablka jsem nejdříve podusila. U nás velká spokojenost. Díky za recept.

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 10. 2010 20:26

    Dělat dvě těsta je trochu pracnější, ale není to tak hrozné. Koláč dopadl výborně, jablek jsem na něho použila mnohem více (potřebuji se jich zbavovat) a horní piškotové těsto jsem udělala tak, jak se piškoty dělají - třela jsem s cukrem žloutky a bílky přidala v podobě sněhu. To proto, že jsem koláč dělala na klasický velký plech 29 x 39 cm a chtěla jsem, aby toto druhé těsto pěkně nabylo, protože jsem se bála, že ho na tu plochu bude jen malá vrstvička.... A dopadlo to výborně! Simča S.

  • Nikola | 28. 2. 2008 16:37

    Výborný,dobře nejen chutná,ale i vypadá!Jen to chce čas na ty 2 těsta,ale stojí za to!Dík

  • Petra | 7. 11. 2007 14:42

    Výborný!!!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Dagmar Kopačová | 15. 1. 2007 21:07

    Ivanko,vrchní těsto je na způsob piškotového.Je to jako ten 3barevný tvarohový,který také dělám.

  • Alena Tarabová | 15. 1. 2007 16:52

    Připomíná mi to můj tříbarevný tvarohový koláč, ale s těmi jablky to může být prima. Určitě na něj dojde.

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:16

    Vypadá to moc dobře. To vrchní těsto je tekuté nebo tuhé?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Skořice Strouhané ořechy Studená voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

354
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
111
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Bláhou (†77): Nad rakví mluvil i sporťák Vichnar!

Poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Bláhou (†77): Nad rakví mluvil i sporťák Vichnar!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojctihodné knedlíky
Dvojctihodné knedlíky
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact