• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dvojbarevný jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvojbarevný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Spodní těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g rostlinný tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Vrchní těsto
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 5
      lžíce studená voda
    • 200
      ml olej
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Jablková náplň
    • 4
      ks jablka velké kusy
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme spodní těsto.
2
Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
3
Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí.
4
Na jablkovou náplň navršíme svrchní těsto, vzniklé ušleháním vajec s cukrem, poté je přidána voda, olej, mouka, prášek do pečiva.
5
Peče se asi při 180 °C 20-25 minut.
6
Po upečení se koláč posype cukrem a nakrájí se na menší čtverečky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 24. 10. 2016 13:48

    Výborný koláč, jen místo kakaa jsem dala rozpuštěnou čokoládu. :-)

  • Anička :-) | 6. 10. 2016 10:06

    Zdravim :-) teď ho peču, a trva to déle než je psano, to piskotove se mi nejak nechce dodělat, nechám to tam chvilinku déle.. :-) voní luxusně :-)

  • yvec | 7. 10. 2012 17:27

    Koláč je excelentní,vršek krásně křupavý.Do spodního těsta jsem dala lžíci cukru a vršek už necukruji.Příprava je sice trošku delší,ale náročný není a výsledek je super.

  • jaruš | 10. 2. 2012 18:46

    do spodního těsta nepatří cukr? nebo je to pouze chyba tisku?

  • Ivana Samcová | 30. 7. 2011 12:00

    Koláč je vynikající a i když má trochu náročnější přípravu, určitě se vyplatí ho udělat. Ráda ho znovu zopakuji. Ivana

  • Ivana Samcová | 17. 11. 2010 19:12

    Koláč je velmi jemný a dobrý, připomíná mi chuťově tříbarevné tvarohové řezy. Dělala jsem vše podle receptu, jen s tím rozdílem, že jablka jsem nejdříve podusila. U nás velká spokojenost. Díky za recept.

  • Simča S.
    Simča S. | 26. 10. 2010 20:26

    Dělat dvě těsta je trochu pracnější, ale není to tak hrozné. Koláč dopadl výborně, jablek jsem na něho použila mnohem více (potřebuji se jich zbavovat) a horní piškotové těsto jsem udělala tak, jak se piškoty dělají - třela jsem s cukrem žloutky a bílky přidala v podobě sněhu. To proto, že jsem koláč dělala na klasický velký plech 29 x 39 cm a chtěla jsem, aby toto druhé těsto pěkně nabylo, protože jsem se bála, že ho na tu plochu bude jen malá vrstvička.... A dopadlo to výborně! Simča S.

  • Nikola | 28. 2. 2008 16:37

    Výborný,dobře nejen chutná,ale i vypadá!Jen to chce čas na ty 2 těsta,ale stojí za to!Dík

  • Petra | 7. 11. 2007 14:42

    Výborný!!!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Andrea Floriánová | 23. 9. 2007 12:06

    Tento koláč jsem vyzkoušela a je naprosto vynikající. Skvělý recept!

  • Dagmar Kopačová | 15. 1. 2007 21:07

    Ivanko,vrchní těsto je na způsob piškotového.Je to jako ten 3barevný tvarohový,který také dělám.

  • Alena Tarabová | 15. 1. 2007 16:52

    Připomíná mi to můj tříbarevný tvarohový koláč, ale s těmi jablky to může být prima. Určitě na něj dojde.

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:16

    Vypadá to moc dobře. To vrchní těsto je tekuté nebo tuhé?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Skořice Strouhané ořechy Studená voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Malý korpus

Malý korpus

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

61
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojctihodné knedlíky
Dvojctihodné knedlíky
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
  • Recepty.cz
  • Dvojbarevný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact