I. těsto vypracujeme na vále, rozválíme na placku asi 3 mm silnou, vykrajujeme kolečka a upečeme do růžova. S těstem se dobře pracuje, nelepí se ani na vál ani na plech.
2
II. těsto zpracujeme také na vále a vykrajujeme opět stejná kolečka. Toto těsto je lepší vyvalovat mezi dvěma foliemi a trošku podsypávat cukrem.
3
Pečená a nepečená kolečka slepujeme rybízovou marmeládou. Před uložením do krabičky vyložené alobalem necháme cukroví uschnout, aby tmavé těsto ztuhlo a nepomačkalo se. Na tmavé těsto je možné dát ještě citronovou polevu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla
|16. 12. 2012 14:10
dá se požít i jiná marmeláda nebo to bude mít velký vliv na chuť?
Anonym
|23. 12. 2007 01:18
Vyborne. Dekuji za inspiraci
Mila Veselá
|12. 6. 2007 11:17
Cukru se dá klidně odebrat, na kvalitu nepečeného těsta to nebude mít vliv. Tento předpis je ale na velké množství kousků. Já peču z poloviční dávky a je to asi 70 až 80 kousků (dělám malé), takže těch výsledných 20 dkg už vypadá přijatelněji.
Di
|12. 6. 2007 08:38
Opravdu přijde do nepečeného těsta téměř 1/2 kg cukru nebo je to omyl? Docela se mi ten recept zamlouvá, ale toho cukru je na mě moc.