Vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odstát v chladu. Plníme do vymazaných formčiek (asi do 1/2 formičky) a pečeme v mírné troubě, asi při 150° C.
2
Tohle je recept mojí maminky. Rohlíčky pekla často a vždy tvrdila, že při jejich pečení je velmi důležitá teplota, protože se lehce spálí. Rohlíčky mají být bledé, při pečení se nafouknou a vevnitř jsou duté - tehdy jsou správně upečené. Nejčastěji dělala kokosové, ale dají se připravit i ořechové. Konce rohlíčků namáčela do čokolády.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zuzana
|12. 12. 2013 23:36
TAKY JSEM JE DNES ZKOUŠELA PÉCI A TO TĚSTO JE OPRACDU DROBIVÉ,JAK PÍŠE PANÍ IVA.I TOHO CUKRU JE TAM MOC.ZKOUŠET TO UŽ NEBUDU. :-( :-( ;-)
Iva- Ma
|2. 12. 2008 22:18
Chtěla jsem zkusit něco nového, právě jsem dnes dopekla.Pro Mirku Sev.- zkusila jsem jen z poloviční dávky vzhledem k tomu,že žádný komentář:-) Těsto je ale hodně drobivé.Po upečení moc pórovité,křehké-hodně se láme.Už tedy dělat nebudu,moc mně nenadchlo.V mezičase jsem získala další recept /a vlastně i fígl/ na tzv. duté rohlíčky,což jsem měla představu, že bude tento recept.Vánoční cukroví musí být opravdu super,tohle mi nepřišlo.Nehodnotím raději.Možná,že v tomto případě platí...cvik dělá mistra..,ale raději nebudu už cvičit:-)A všem přeji pěkné pečení