• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dušený uzený květák s těstovinami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg květák
    • 120
      g uzený špek nebo slanina
    • 200
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 300
      g těstoviny : široké nudle, vřetena, fleky, kolínka... v suchém stavu

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova. Přisypeme na větší kusy pokrájený květák, osolíme, okořeníme kmínem, pepřem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka (na skus), za občasného promíchání ode dna. Podlévat není většinou ani nutné, když máme květák čerstvý a šťavnatý. Ovšem pokud bude potřeba květák podlít, tak pouze po lžících, abychom z květáku neměli rychle kaši, slévat ho totiž nechceme, přišli bychom o tu nejlepší chuť.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během dušení květáku si dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru do osolené vody, dle návodu. Po uvaření scedíme. Podušený květák mírně rozšťoucháme na menší kusy, ne na kaši. Přisypeme scezené těstoviny, promícháme, dle chuti můžeme ještě osolit a opepřit.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Podáváme se zeleninou sterilovanou nebo čerstvou, kompoty či saláty dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květákové / brokolicové flíčky

Květákové / brokolicové flíčky

Smetanové květákové těstoviny se šunkou

Smetanové květákové těstoviny se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Květák Pepř mletý Sůl Těstoviny Uzený špek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

73
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
66
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Energická herečka Taťjana Medvecká (71): O partnerství s Heřmánkem (†76) i Orozovičem (41)!

Energická herečka Taťjana Medvecká (71): O partnerství s Heřmánkem (†76) i Orozovičem (41)!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a…
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact