g
těstoviny
: široké nudle, vřetena, fleky, kolínka... v suchém stavu
Postup přípravy receptu
1
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova. Přisypeme na větší kusy pokrájený květák, osolíme, okořeníme kmínem, pepřem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka (na skus), za občasného promíchání ode dna. Podlévat není většinou ani nutné, když máme květák čerstvý a šťavnatý. Ovšem pokud bude potřeba květák podlít, tak pouze po lžících, abychom z květáku neměli rychle kaši, slévat ho totiž nechceme, přišli bychom o tu nejlepší chuť.
Během dušení květáku si dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru do osolené vody, dle návodu. Po uvaření scedíme. Podušený květák mírně rozšťoucháme na menší kusy, ne na kaši. Přisypeme scezené těstoviny, promícháme, dle chuti můžeme ještě osolit a opepřit.