• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dušený uzený květák s těstovinami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg květák
    • 120
      g uzený špek nebo slanina
    • 200
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 300
      g těstoviny : široké nudle, vřetena, fleky, kolínka... v suchém stavu

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova. Přisypeme na větší kusy pokrájený květák, osolíme, okořeníme kmínem, pepřem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme doměkka (na skus), za občasného promíchání ode dna. Podlévat není většinou ani nutné, když máme květák čerstvý a šťavnatý. Ovšem pokud bude potřeba květák podlít, tak pouze po lžících, abychom z květáku neměli rychle kaši, slévat ho totiž nechceme, přišli bychom o tu nejlepší chuť.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během dušení květáku si dáme vařit těstoviny dle vlastního výběru do osolené vody, dle návodu. Po uvaření scedíme. Podušený květák mírně rozšťoucháme na menší kusy, ne na kaši. Přisypeme scezené těstoviny, promícháme, dle chuti můžeme ještě osolit a opepřit.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

3
Podáváme se zeleninou sterilovanou nebo čerstvou, kompoty či saláty dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák s těstovinami ala mozeček

Květák s těstovinami ala mozeček

Květákové / brokolicové flíčky

Květákové / brokolicové flíčky

Smetanové květákové těstoviny se šunkou

Smetanové květákové těstoviny se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Květák Pepř mletý Sůl Těstoviny Uzený špek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Zavařená kapie
Zavařená kapie
15
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a…
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušičky na houby
Dušičky na houby
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný jablečný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
Dvojbarevný ovocný koláč
  • Recepty.cz
  • Dušený uzený květák s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact