• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks rajčata menší
    • 200
      g uzené tofu
    • 2
      ks cibule střední
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g nakládaná kukuřice nebo cizrna
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule na kostičky, česnek na plátky, uzené tofu na kostičky. Do podušeného špenátu, až se odpaří všechna voda, přidejte česnek, a rajčátka, zamíchejte, a ještě tak 5 minut duste pod pokličkou. Po chvíli přidejte koření a uzené tofu, nakládanou kukuřici nebo cizrnu, promíchejte, zakapejte citronovou šťávou, a podle chuti osolte a opepřete. Nechte ještě chvilku prohřát. Do hotového pokrmu přidejte na oleji osmaženou cibulku. Podávejte s vařenou rýží, nebo lze i s bramborovým knedlíkem (vyzkoušeno), aj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 4. 2012 15:32

    V kategorii bezmasých špenátových jídel opravdu moc dobrá volba! Chutnalo i zarytým masožravcům. Dělala jsem s cizrnou, bála jsem se, že by to od kukuřice moc nasládlo a přidávala jsem i dole zmíněný kardamom. Báječné, lehké a zdravé jídlo, jen ty rajčata bych asi nakrájela na menší kousky :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Citronová šťáva Listový špenát Nakládaná kukuřice Oregáno Pepř celý Rajčata Slunečnicový olej Sůl Uzené tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

127
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený špenát
Dušený špenát
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušičky na houby
Dušičky na houby
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact