• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát od Babičky

autor: sharda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát od Babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 1
      ks cibule
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek nebo 2 lžičky sušeného

Postup přípravy receptu

1
Mražený špenát si dáme do 1,5 litrového hrnce a dáme na mírném ohni rozmrazit. Mezi tím si do podobného hrnce zehřejeme rostliný olej a zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a hned za stálého míchání zalijeme vývarem. Špenát nám přešel z rozmrazování na dušení (nadbytečnou vodu mužeme slít).
2
Přidáme dva rozetřené stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného. Vezmeme udělanou jíšku a pomocí metličky jí pomalu zaděláme do špenátu, pokud se nám zdá dost hustý přestaneme. Dále dochutíme solí a rozkvedlanými vajíčky. Ještě chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu…

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 30. 11. 2013 20:15

    Perfektní recept! Výborný.

  • sharda | 27. 11. 2011 22:13

    Děkuji a jsem rád že chutnalo ;-)

  • sharda | 3. 10. 2011 21:29

    Moc děkuji za názor

  • Afreysee
    Afreysee | 12. 8. 2011 21:27

    Moc dobré!! :-) Akorát doporučují dělat ze sekaného špenátu místo z protlaku, má potom lepší chuť. Taky mi stačilo jen půl kostičky vývaru... Ale moc dobré, doporučuji! :-)

  • mishel | 7. 8. 2011 14:10

    poprve delane s vyvarem a muzu doporucit,vyborne!!! ;-)

  • mishel | 7. 8. 2011 12:57

    vyborny spenat,dekuju :-*

  • Drahuna | 1. 7. 2011 17:14

    To je nějaký divný recept na dušený špenát. Taky jsem ho asi nepochopila.

  • sharda | 26. 12. 2010 11:43

    Prosím Vás, ten vývar je na jíšku né do špenátu tam se dává hotová jíška a špenát? balíček špenátu se pohybuje okolo 1/2Kg.A co setýče "scedit" při dušení vziká nadměrné množství vody která se může "slít" né cedit přes síto

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 07:49

    Kolik by měl prosím,ten špenátový protlak mražený vážit?S půllitrem vývaru mi to přijde spíš jako polévka :-\ a cedit protlak ...:-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Vejce Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Eskymo

Eskymo

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
18
French toast
French toast

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact