• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
Napište svůj komentář k receptu

Dušený špenát od Babičky

autor: sharda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený špenát od Babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 1
      ks cibule
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek nebo 2 lžičky sušeného

Postup přípravy receptu

1
Mražený špenát si dáme do 1,5 litrového hrnce a dáme na mírném ohni rozmrazit. Mezi tím si do podobného hrnce zehřejeme rostliný olej a zpěníme cibulku, zaprášíme moukou a hned za stálého míchání zalijeme vývarem. Špenát nám přešel z rozmrazování na dušení (nadbytečnou vodu mužeme slít).
2
Přidáme dva rozetřené stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného. Vezmeme udělanou jíšku a pomocí metličky jí pomalu zaděláme do špenátu, pokud se nám zdá dost hustý přestaneme. Dále dochutíme solí a rozkvedlanými vajíčky. Ještě chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu…

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 30. 11. 2013 20:15

    Perfektní recept! Výborný.

  • sharda | 27. 11. 2011 22:13

    Děkuji a jsem rád že chutnalo ;-)

  • sharda | 3. 10. 2011 21:29

    Moc děkuji za názor

  • Afreysee
    Afreysee | 12. 8. 2011 21:27

    Moc dobré!! :-) Akorát doporučují dělat ze sekaného špenátu místo z protlaku, má potom lepší chuť. Taky mi stačilo jen půl kostičky vývaru... Ale moc dobré, doporučuji! :-)

  • mishel | 7. 8. 2011 14:10

    poprve delane s vyvarem a muzu doporucit,vyborne!!! ;-)

  • mishel | 7. 8. 2011 12:57

    vyborny spenat,dekuju :-*

  • Drahuna | 1. 7. 2011 17:14

    To je nějaký divný recept na dušený špenát. Taky jsem ho asi nepochopila.

  • sharda | 26. 12. 2010 11:43

    Prosím Vás, ten vývar je na jíšku né do špenátu tam se dává hotová jíška a špenát? balíček špenátu se pohybuje okolo 1/2Kg.A co setýče "scedit" při dušení vziká nadměrné množství vody která se může "slít" né cedit přes síto

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 07:49

    Kolik by měl prosím,ten špenátový protlak mražený vážit?S půllitrem vývaru mi to přijde spíš jako polévka :-\ a cedit protlak ...:-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Vejce Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

59
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
39
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
29
Negroni
Negroni
27
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
26
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Dušený špenát od Babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact