g
gorgonzola
nebo dle chuti Niva, Mozzarella, Čedar... cca
smetana ke šlehání
, pokud chceme krémovou konzistenci
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec ještě na chvilku nastrouhaný česnek. Do směsi nasypeme očištěný špenát (můžeme pokrájet na menší kusy), promícháme a pod poklicí necháme krátce podusit. Pak přisypeme sýr dle chuti, který necháme za stálého míchání rozpustit, osolíme a opepříme dle chuti. Pokud chceme mít směs krémovější a tekutější, přidáme dle potřeby trochu smetany ke šlehání, kterou necháme krátce provařit.
2
Podáváme s toasty, těstovinami, bramborem, gnocchi... a dozdobit můžeme ještě trochou sýru.