• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený lilek s vajíčkem
Napište svůj komentář k receptu

Dušený lilek s vajíčkem

autor: plechon
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený lilek s vajíčkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po délce rozkrojíme na 3-4 části. Dlouhé proužky lilku jen přepůlíme, případně uděláme tři dílky. Nedělejte si lilek moc tenký, spíš tak 0,5 cm široký (i více) a cca 4-5 cm dlouhý. Lilek pěkně osolíme a s mírou opepříme. Necháme cca 5 minut stát.
2
V pánvi rozpustíme opatrně máslo, nedáváme ho tam hodně, jen na vůni. Lilek máslo vsákne a jídlo by bylo hrozně mastné. Až se máslo rozpustí, vložíme všechny kusy lilku. Snažte se, aby se každý dotýkal dna s máslem (aspoň kousek). Na mírném ohni opékáme lilek cca 3 minuty. On nejdřív jakoby vypustí vodu, ale pak začne po chvíli sát a pánev už budete mít skoro suchou - v tuto chvíli podlijeme lilek vodou. Ne, aby plaval, jen tak po dně. Přidáme 5 stroužků česneku, vmícháme opatrně mezi lilek a přiklopíme pokličkou. Po cca 3 minutách lilek obrátíme, aby se podusil po obou stranách. Hlídáme, aby dno pánve nebylo úplně suché, můžeme přilít trochu vody. Na druhé straně lilek opět dusíme cca 3 minuty. Nakonec zalijeme 2 vejci a podusíme, dokud nejsou vejce hotová.
3
Podáváme s bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Rýžové chlebíčky s vajíčkem

Rýžové chlebíčky s vajíčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Duben Květen Červen Oběd Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Máslo Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
32
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený listový špenát na slanině
Dušený listový špenát na slanině
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Dušený pikantní bůček s kedlubnou
  • Recepty.cz
  • Dušený lilek s vajíčkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact