• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
Napište svůj komentář k receptu

Dušený květák babičky Schwarzové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený květák babičky Schwarzové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • květák
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (na jeden květák minimálně dvě velké lžíce másla), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! (v tom je ten vtip). Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v másle. Napoprvé se lépe povede, když ho děláme ve větším množství ( více puštěné šťávy na dně kastrolu).
2
Ke konci, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový.
3
Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák v mletém mase dušený

Květák v mletém mase dušený

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený květák na špeku

Dušený květák na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanca | 14. 10. 2015 19:09

    Vynikající :-) .... I se mi povedlo na konec pěkně opéct, dávám 1* :-) :-)

  • Jitka | 22. 8. 2014 14:37

    Podávala jsem květák s bramborama, ale nešel mi tak opéct jako je na obrázku. Komu se tak hezky povedl? Jak to udělat aby byl takový pěkný? Díky vám za radu.

  • Mila | 8. 7. 2014 17:18

    Co se k tomu hodi za prilohu?

  • HelenaPa | 8. 7. 2014 12:01

    Výborný, velká 1.

  • magda.sibkova | 18. 3. 2014 13:19

    Vynikající. Opravdu překvapil. Jednoduchý, voňavý, měkoučký. Nejspíš u nás bude často k večeři. Díky

  • brzdka | 25. 9. 2012 11:02

    Tak jednoduché a dobré. Udělala jsem ho na véčeři a přítel ho chtěl další den znova :-) Takové recepty mám ráda.

  • kloba | 5. 8. 2012 09:00

    opravdu vynikající. člověk nechce věřit, že je to jen květák :-) perfektní záležitost, navíc velmi jednoduchá na přípravu

  • JJ | 23. 6. 2012 13:14

    Výborné!!!! Přiznávám, že jsem to nečekala, ale je to opravdu skvělé. A jeden květák je fakt málo :-)

  • K.V. | 8. 2. 2012 23:55

    Vyzkousela jsem a ted nedelam zeleninu jinak nez na masle. Nejen kvetak, ale i brokolici, fazolky, cibulku, brambory na platky, redkvicky, repu, vsecko mozne. Vynikaji, zkuste to!

  • Sestrickasaruska | 26. 9. 2011 20:55

    Tento recept mě zaujal svou jednoduchostí, vyzkoušela jsem ho a mohu doporučit, je to vážně moc dobré. Ideální na čeství chleba, mňam. Jen příště to musím udělat z více než jednoho květáku, taková dobrůtka bude hned pryč :-)

  • Helena Stříbrná | 20. 8. 2009 13:50

    Dnes jsem tuto úpravu také vyzkoušela a příjemně mne překvapila. Jistě nebyla naposled. Opravdu moc dobré.

  • Lenka H. | 12. 8. 2009 13:07

    Nečekaně lahodné! Příště nebudu podávat na společném talíři, skoro na mě nezbylo:-)

  • miruna p. | 10. 7. 2009 13:48

    V jednoduchosti je krása. Mňamka, už jsem dala 1

  • Alena Konopcikova | 11. 4. 2009 05:53

    Naprosto vynikajici recept, pomalu jsem snedla cely kvetak sama, stale jsem si chodila pridavat,priste uvarim i pro vnucky, uz vidim ty boule za usima. Hodnotim 1*

  • Ludmila Kanclířová | 21. 3. 2009 13:39

    Ani netušíte, jak moc mě těší, že Vám tenhle květák chutná! Že se neztratí! Babička Schwarzová z Filipovy Huti by měla určitě radost, předvedla mi ho před 40 lety. Hledala jsem právě před chvílí recept na nějaký jiný květák, ale zůstanu u téhle varianty, opravdu zatím neznám lepší. :-)

  • Erika Mannova | 7. 1. 2009 16:36

    Dělala jsem z mraženého, jen jsem ho nejdřív nechala rozmrazit, a výsledek byl perfektní. Přílohu nedoporučuji, je to taková dobrota, že je skoro škoda k tomu něco "přikládat" :-)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:38

    Mam dotaz: da se to varit i z mrazeneho kvetaku? A jaka priloha je k tomu nejlepsi?

  • ivana anavia | 27. 9. 2008 21:06

    Velmi dobré. Měla jsem už "unavenější" květák ale přesto výborná chut. Děkuju za recept, určitě budu brzy opakovat.

  • Alena Hreusová | 11. 8. 2008 10:02

    Jednoduché a pritom veľmi dobré. Hodnotím za 1.

  • Gábina H | 18. 10. 2007 13:52

    Moc dobré, sice mi ten květák moc nezhědnul, ale moc jsme si pochutnali. Jemná chuť.

  • Helena | 3. 10. 2007 15:55

    Vařila jsem to čtyřem k zelenině "nedůvěřivým" mužům, ale chutnalo to všem !

  • alča | 7. 7. 2007 10:11

    Fakt senzační!To musí chutnat i těm, kteří květák neradi.

  • Marketa | 5. 7. 2007 03:58

    Mnamooozni recept, a to ja hned tak neco nepochvalim. Musim priznat, ze jsem ho zkusila jen proto, ze jsme se vecer vratili polomrtvi hlady z tury a doma byl jen ten kvetak a maslo... ale bylo to super, dokonce lepsi nez smazeny kvetak. Jednicka s hvezdickou!!!!!!!!

  • Alžběta Hlaváčková | 11. 10. 2006 15:20

    květák je skvělí,ale je dobrý když do něj přidáte uvařené kuřecí maso a stím to opečete

  • Jana | 10. 10. 2005 19:15

    kvetak je opravdu vyborny,trochu jina verze:dat na jednu hlavu kvetaku lzicku kari koreni,muze se dat do pekace na teplotu 190 stupnu a dusit do mekka.

  • Jana Malá | 19. 9. 2005 18:02

    Je to naprosto dokonalé.

  • irena olivova | 19. 9. 2005 10:32

    výborný

  • Abies Alba | 11. 9. 2005 19:31

    Květák byl opravdu výborný, vůbec neměl takový ten závan, který mívá při vaření. Doporučuju, je to jednoduché a dobře se to dusí a je to docela rychle hotové. Nemusíte se vůbec bát připálení. Podávala jsem ho s pečenými bramborami. Hodnotím za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vegetariáni Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Květák Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

80
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Houbový guláš
Houbový guláš
43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
27
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s vajíčkem
Dušený lilek s vajíčkem
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact