• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
Napište svůj komentář k receptu

Dušený květák babičky Schwarzové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený květák babičky Schwarzové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • květák
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (na jeden květák minimálně dvě velké lžíce másla), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! (v tom je ten vtip). Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v másle. Napoprvé se lépe povede, když ho děláme ve větším množství ( více puštěné šťávy na dně kastrolu).
2
Ke konci, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový.
3
Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák v mletém mase dušený

Květák v mletém mase dušený

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený uzený květák s těstovinami

Dušený květák na špeku

Dušený květák na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanca | 14. 10. 2015 19:09

    Vynikající :-) .... I se mi povedlo na konec pěkně opéct, dávám 1* :-) :-)

  • Jitka | 22. 8. 2014 14:37

    Podávala jsem květák s bramborama, ale nešel mi tak opéct jako je na obrázku. Komu se tak hezky povedl? Jak to udělat aby byl takový pěkný? Díky vám za radu.

  • Mila | 8. 7. 2014 17:18

    Co se k tomu hodi za prilohu?

  • HelenaPa | 8. 7. 2014 12:01

    Výborný, velká 1.

  • magda.sibkova | 18. 3. 2014 13:19

    Vynikající. Opravdu překvapil. Jednoduchý, voňavý, měkoučký. Nejspíš u nás bude často k večeři. Díky

  • brzdka | 25. 9. 2012 11:02

    Tak jednoduché a dobré. Udělala jsem ho na véčeři a přítel ho chtěl další den znova :-) Takové recepty mám ráda.

  • kloba | 5. 8. 2012 09:00

    opravdu vynikající. člověk nechce věřit, že je to jen květák :-) perfektní záležitost, navíc velmi jednoduchá na přípravu

  • JJ | 23. 6. 2012 13:14

    Výborné!!!! Přiznávám, že jsem to nečekala, ale je to opravdu skvělé. A jeden květák je fakt málo :-)

  • K.V. | 8. 2. 2012 23:55

    Vyzkousela jsem a ted nedelam zeleninu jinak nez na masle. Nejen kvetak, ale i brokolici, fazolky, cibulku, brambory na platky, redkvicky, repu, vsecko mozne. Vynikaji, zkuste to!

  • Sestrickasaruska | 26. 9. 2011 20:55

    Tento recept mě zaujal svou jednoduchostí, vyzkoušela jsem ho a mohu doporučit, je to vážně moc dobré. Ideální na čeství chleba, mňam. Jen příště to musím udělat z více než jednoho květáku, taková dobrůtka bude hned pryč :-)

  • Helena Stříbrná | 20. 8. 2009 13:50

    Dnes jsem tuto úpravu také vyzkoušela a příjemně mne překvapila. Jistě nebyla naposled. Opravdu moc dobré.

  • Lenka H. | 12. 8. 2009 13:07

    Nečekaně lahodné! Příště nebudu podávat na společném talíři, skoro na mě nezbylo:-)

  • miruna p. | 10. 7. 2009 13:48

    V jednoduchosti je krása. Mňamka, už jsem dala 1

  • Alena Konopcikova | 11. 4. 2009 05:53

    Naprosto vynikajici recept, pomalu jsem snedla cely kvetak sama, stale jsem si chodila pridavat,priste uvarim i pro vnucky, uz vidim ty boule za usima. Hodnotim 1*

  • Ludmila Kanclířová | 21. 3. 2009 13:39

    Ani netušíte, jak moc mě těší, že Vám tenhle květák chutná! Že se neztratí! Babička Schwarzová z Filipovy Huti by měla určitě radost, předvedla mi ho před 40 lety. Hledala jsem právě před chvílí recept na nějaký jiný květák, ale zůstanu u téhle varianty, opravdu zatím neznám lepší. :-)

  • Erika Mannova | 7. 1. 2009 16:36

    Dělala jsem z mraženého, jen jsem ho nejdřív nechala rozmrazit, a výsledek byl perfektní. Přílohu nedoporučuji, je to taková dobrota, že je skoro škoda k tomu něco "přikládat" :-)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:38

    Mam dotaz: da se to varit i z mrazeneho kvetaku? A jaka priloha je k tomu nejlepsi?

  • ivana anavia | 27. 9. 2008 21:06

    Velmi dobré. Měla jsem už "unavenější" květák ale přesto výborná chut. Děkuju za recept, určitě budu brzy opakovat.

  • Alena Hreusová | 11. 8. 2008 10:02

    Jednoduché a pritom veľmi dobré. Hodnotím za 1.

  • Gábina H | 18. 10. 2007 13:52

    Moc dobré, sice mi ten květák moc nezhědnul, ale moc jsme si pochutnali. Jemná chuť.

  • Helena | 3. 10. 2007 15:55

    Vařila jsem to čtyřem k zelenině "nedůvěřivým" mužům, ale chutnalo to všem !

  • alča | 7. 7. 2007 10:11

    Fakt senzační!To musí chutnat i těm, kteří květák neradi.

  • Marketa | 5. 7. 2007 03:58

    Mnamooozni recept, a to ja hned tak neco nepochvalim. Musim priznat, ze jsem ho zkusila jen proto, ze jsme se vecer vratili polomrtvi hlady z tury a doma byl jen ten kvetak a maslo... ale bylo to super, dokonce lepsi nez smazeny kvetak. Jednicka s hvezdickou!!!!!!!!

  • Alžběta Hlaváčková | 11. 10. 2006 15:20

    květák je skvělí,ale je dobrý když do něj přidáte uvařené kuřecí maso a stím to opečete

  • Jana | 10. 10. 2005 19:15

    kvetak je opravdu vyborny,trochu jina verze:dat na jednu hlavu kvetaku lzicku kari koreni,muze se dat do pekace na teplotu 190 stupnu a dusit do mekka.

  • Jana Malá | 19. 9. 2005 18:02

    Je to naprosto dokonalé.

  • irena olivova | 19. 9. 2005 10:32

    výborný

  • Abies Alba | 11. 9. 2005 19:31

    Květák byl opravdu výborný, vůbec neměl takový ten závan, který mívá při vaření. Doporučuju, je to jednoduché a dobře se to dusí a je to docela rychle hotové. Nemusíte se vůbec bát připálení. Podávala jsem ho s pečenými bramborami. Hodnotím za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vegetariáni Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Květák Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Živánská

Živánská

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

73
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Petra Nesvačilová: V noci natáčení, přes den osobní peklíčko!

Petra Nesvačilová: V noci natáčení, přes den osobní peklíčko!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s vajíčkem
Dušený lilek s vajíčkem
  • Recepty.cz
  • Dušený květák babičky Schwarzové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact