• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušený králík (nejen) se zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • 1
      ks celer menší (nebo polovina většího)
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná nebo dijonská
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks mrkev
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl bílé víno lze i použít i suché červené - vyzkoušeno
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • rozmarýn nebo tymián (dle chuti)
    • vývar dle potřeby
    • 1
      ks králík naporcovaný, nebo 4 stehna...
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova. Do výpeku přidáme kousek másla, necháme ho rozpustit a přidáme orestovat pokrájenou zeleninu dosklovata až dorůžova. Poté přidáme posekaný česnek, snítku rozmarýnu nebo tymiánu a hořčici, promícháme a vše ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vínem, promícháme, vložíme zpět porce osmaženého masa a přilijeme vývar (lze jen vodu). Vývaru jen tolik, aby bylo maso ponořené. Králíka dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Pokud máme maso měkké, maso vyndáme, vyndáme i snítku z rozmarýnu a do hrnce vlijeme smetanu. Vývarem zredukujeme omáčku do požadovaného množství, ochutíme solí a pepřem dle chuti a zahustíme buď trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše necháme ještě krátce provařit a odstavíme. Do hotové odstavené omáčky přidáme cca 1,5 - 2 centimetrový plátek másla, který necháme za stálého míchání volně rozpustit v omáčce (již bez vaření!).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Do omáčky vrátíme zpět prohřát porce králíka a můžeme podávat.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s bramborovo-houskovým, noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
Dušeného králíka můžeme připravit i v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na celeru

Králík na celeru

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 17. 2. 2017 18:23

    Děkuji za recept. Doposud to pro mne je nejlepší recept podle kterého jsem králíka připravovala a byl výtečný.

  • Martina Kottová | 23. 5. 2016 21:49

    Je to vyborny recept a dekuji za nej. Omacka i maso byly uplne jako od babicky.

  • Tomáš Vaněk | 14. 3. 2016 12:07

    Recept na dušeného králíka je okay a i maso které jsem nakrájel a do omáčky namíchal mi kluk snědl bez ohrazení. No uvidíme co na to večer mamka, ale je to fakticky hodně jedlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Hladká mouka Hořčice plnotučná Králík Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Pórek Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Kachna na medu

Kachna na medu

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

15
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové…
11
Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Panenka v česnekovo…
10
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact