• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušený králík (nejen) se zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • 1
      ks celer menší (nebo polovina většího)
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná nebo dijonská
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks mrkev
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl bílé víno lze i použít i suché červené - vyzkoušeno
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • rozmarýn nebo tymián (dle chuti)
    • vývar dle potřeby
    • 1
      ks králík naporcovaný, nebo 4 stehna...
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova. Do výpeku přidáme kousek másla, necháme ho rozpustit a přidáme orestovat pokrájenou zeleninu dosklovata až dorůžova. Poté přidáme posekaný česnek, snítku rozmarýnu nebo tymiánu a hořčici, promícháme a vše ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vínem, promícháme, vložíme zpět porce osmaženého masa a přilijeme vývar (lze jen vodu). Vývaru jen tolik, aby bylo maso ponořené. Králíka dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Pokud máme maso měkké, maso vyndáme, vyndáme i snítku z rozmarýnu a do hrnce vlijeme smetanu. Vývarem zredukujeme omáčku do požadovaného množství, ochutíme solí a pepřem dle chuti a zahustíme buď trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše necháme ještě krátce provařit a odstavíme. Do hotové odstavené omáčky přidáme cca 1,5 - 2 centimetrový plátek másla, který necháme za stálého míchání volně rozpustit v omáčce (již bez vaření!).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Do omáčky vrátíme zpět prohřát porce králíka a můžeme podávat.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s bramborovo-houskovým, noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
Dušeného králíka můžeme připravit i v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na celeru

Králík na celeru

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 17. 2. 2017 18:23

    Děkuji za recept. Doposud to pro mne je nejlepší recept podle kterého jsem králíka připravovala a byl výtečný.

  • Martina Kottová | 23. 5. 2016 21:49

    Je to vyborny recept a dekuji za nej. Omacka i maso byly uplne jako od babicky.

  • Tomáš Vaněk | 14. 3. 2016 12:07

    Recept na dušeného králíka je okay a i maso které jsem nakrájel a do omáčky namíchal mi kluk snědl bez ohrazení. No uvidíme co na to večer mamka, ale je to fakticky hodně jedlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Hladká mouka Hořčice plnotučná Králík Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Pórek Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

56
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact