• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušený králík (nejen) se zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • 1
      ks celer menší (nebo polovina většího)
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná nebo dijonská
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks mrkev
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl bílé víno lze i použít i suché červené - vyzkoušeno
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • rozmarýn nebo tymián (dle chuti)
    • vývar dle potřeby
    • 1
      ks králík naporcovaný, nebo 4 stehna...
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova. Do výpeku přidáme kousek másla, necháme ho rozpustit a přidáme orestovat pokrájenou zeleninu dosklovata až dorůžova. Poté přidáme posekaný česnek, snítku rozmarýnu nebo tymiánu a hořčici, promícháme a vše ještě krátce orestujeme. Vše zalijeme vínem, promícháme, vložíme zpět porce osmaženého masa a přilijeme vývar (lze jen vodu). Vývaru jen tolik, aby bylo maso ponořené. Králíka dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Pokud máme maso měkké, maso vyndáme, vyndáme i snítku z rozmarýnu a do hrnce vlijeme smetanu. Vývarem zredukujeme omáčku do požadovaného množství, ochutíme solí a pepřem dle chuti a zahustíme buď trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše necháme ještě krátce provařit a odstavíme. Do hotové odstavené omáčky přidáme cca 1,5 - 2 centimetrový plátek másla, který necháme za stálého míchání volně rozpustit v omáčce (již bez vaření!).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

3
Do omáčky vrátíme zpět prohřát porce králíka a můžeme podávat.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s bramborovo-houskovým, noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
Dušeného králíka můžeme připravit i v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na celeru

Králík na celeru

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 17. 2. 2017 18:23

    Děkuji za recept. Doposud to pro mne je nejlepší recept podle kterého jsem králíka připravovala a byl výtečný.

  • Martina Kottová | 23. 5. 2016 21:49

    Je to vyborny recept a dekuji za nej. Omacka i maso byly uplne jako od babicky.

  • Tomáš Vaněk | 14. 3. 2016 12:07

    Recept na dušeného králíka je okay a i maso které jsem nakrájel a do omáčky namíchal mi kluk snědl bez ohrazení. No uvidíme co na to večer mamka, ale je to fakticky hodně jedlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Králičí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Hladká mouka Hořčice plnotučná Králík Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Pórek Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Vývar

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Brownies
Brownies
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
22
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák na špeku
Dušený květák na špeku
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
  • Recepty.cz
  • Dušený králík (nejen) se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact