• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
Napište svůj komentář k receptu

Dušený hříbkový bůček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček libový, bez kosti
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 350
      g mražené houby nebo čerstvé, cca
    • 1
      ks česnek -palička
    • 1
      snítka rozmarýn
    • vývar dle potřeby
    • jíška , je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak přidáme z obou stran osmažit připravené plátky bůčku. Přidáme nasekaný česnek (množství se nebojíme, dušením se ostrá chuť změní na jemnou, velmi lahodnou), rozmarýn dle chuti a promícháme. Přidáme houby, buď zmrazené nebo čerstvé, předem pokrájené, spařené a scezené. Podlijeme cca 250 ml vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni nebo v troubě doměkka, za občasné kontroly a případného podlití.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

3
Když máme maso měkké, vyndáme vyvařenou větvičku rozmarýnu a můžeme dušený hříbkový bůček podávat. Do výpeku můžeme například rovnou nasypat vařené noky a promíchat. Pokud chceme více šťávy, třeba ke knedlíkům či chlebu, vyndáme maso stranou, šťávu dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky, necháme krátce provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Zkrátka každý dle své chuti :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bůček

Pivní bůček

Pečený bůček

Pečený bůček

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sádlo Sůl Vepřový bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
13
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
13
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
11
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
Dušený hrášek
Dušený hrášek
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact