• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí - zadělávané
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí - zadělávané

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hlávkové zelí bílé (lze i červené), očištěné, bez košťálu
    • 100
      g cibule
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 500
      ml vývar 400 -
    • 1,50
      lžíce hladká mouka cca
    • 200
      g papriková klobása nebo ostravská, moravská...

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi. Pokud je klobása hodně tučná, nemusíme dávat ani tuk na smažení. Klobásu vyndáme stranou a na pánvi po klobáse si uděláme jíšku. Pokud je na pánvi málo tuku, přidáme jednu dvě lžičky oleje (sádla) a ty zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a osmažit dorůžova. Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích.
2
Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky.
3
Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uvařit i na kostičky pokrájené dvě tři brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně

Měkké škvarkové placky pro lenochy -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Kecka | 15. 11. 2024 11:11

    Tento recept na zelí mě chuťově vůbec nezaujal. Výsledná chuť mi dost připomínala kapustu ze školní jídelny či nějakého bufetu. Omlouvám se za upřímnost. :O

  • Marie Kalábová | 11. 2. 2017 08:46

    Výborný recept. Zadělávané zelí máme všichni velice rádi.

  • Martina | 24. 5. 2016 13:57

    SKVĚLÝ :-P :-D :-* <3 <3 <:-)

  • Jitka | 18. 2. 2016 19:49

    Vyzkoušené.Snědené.Byla to dobrota :-*

  • Eva Plačková | 12. 2. 2016 17:53

    Tuhle dobrotu znám moc dobře od své babičky. Dělala jí i z jiné zeleniny. Děda jí měl strašně moc rád a my děti taky. Třeba zadělávané fazolky jsou taky dobré a vżdycky jsme to jedli s chlebem, jinak to nepamatuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Dušení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hlávkové zelí Olej Papriková klobása Pepř mletý Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
13
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí - zadělávané
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact