• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s vinnou klobásou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s vinnou klobásou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kysané zelí - okapané
    • 1
      ks cibule - velká
    • olej nebo sádlo
    • sůl - na špičku lžičky
    • 3
      lžíce cukr krupice - dle chuti, cca 2 -
    • 300
      g vinná klobása cca
    • 1
      stroužek česnek nebo pepř - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní.
2
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
3
Dle chuti můžeme zelí ochutit česnekem nebo pepřem.
4
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Toasty s vinnou klobásou

Toasty s vinnou klobásou

Papriky s vinnou klobásou

Papriky s vinnou klobásou

Slaný závin s vinnou klobásou

Slaný závin s vinnou klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.B. | 28. 1. 2017 23:04

    Už jsem od receprů 73 zkusila hodně receptů a tenhle tada taky nezklamal. Byla to perfektní večeře.

  • Pavlína | 4. 2. 2015 20:16

    Díky za skvělou večeři, přítel byl nadšený a to má své výhody ;-) :-[ :-|

  • Honza | 31. 10. 2014 14:38

    Fakt výborný jídlo, dík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Vepřové Oběd Svačina Večeře Dušení Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Kysané zelí Olej Sůl Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

194
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
35
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
Dušený hrášek
Dušený hrášek
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s vinnou klobásou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact