• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s paprikami
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s paprikami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s paprikami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička kari 1-2
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 1
      lžička zázvor

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a zázvorem. Přidáme k zelí a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni ještě asi 15 minut.
2
Podáváme k pečenému nebo dušenému hovězímu masu, kachním prsíčkům, vepřovým kotletám nebo mletému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami

Pangasius se sušenými rajčaty a…

Rajčatová polévka s paprikami

Rajčatová polévka s paprikami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • techt | 22. 3. 2012 11:30

    Výborná příloha i k dušené rýži.

  • Helena H. | 25. 8. 2007 21:02

    Receptu jsem se trochu bála, ale dopadl dobře. Nám ale chutnal vyloženě jako příloha (ke kotletám a jasmínové rýži-výborné !!), ale jen samotné si to představit neumím. Ani v tortile, protože se bojím, že by se mi rozmáčela. Asi to jde udělat i jinak, než se to povedlo zrovna mě.Použila jsem místo zeleninového vývaru jen vývar ze zelených fazolek (ten jsem měla v lednici) a přidala proto trochu (čtvrt lžičky) zel. koření Wurzl. Opravdu dobrý recept.

  • Lucie Bibrdlikova | 26. 7. 2007 12:55

    Dekuju za vyborny recept! Da se to jist i samotne ci zabalit do tortily. Mnamka.Lucie B.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená paprika Česnek Cibule Cukr Kari Paprika - žlutá Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vinný ocet Zázvor Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

113
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
16
Špagety carbonara
Špagety carbonara
16
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s paprikami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact