• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s paprikami
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s paprikami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s paprikami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička kari 1-2
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2
    • 1
      lžička zázvor

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a zázvorem. Přidáme k zelí a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni ještě asi 15 minut.
2
Podáváme k pečenému nebo dušenému hovězímu masu, kachním prsíčkům, vepřovým kotletám nebo mletému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami

Pangasius se sušenými rajčaty a…

Rajčatová polévka s paprikami

Rajčatová polévka s paprikami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • techt | 22. 3. 2012 11:30

    Výborná příloha i k dušené rýži.

  • Helena H. | 25. 8. 2007 21:02

    Receptu jsem se trochu bála, ale dopadl dobře. Nám ale chutnal vyloženě jako příloha (ke kotletám a jasmínové rýži-výborné !!), ale jen samotné si to představit neumím. Ani v tortile, protože se bojím, že by se mi rozmáčela. Asi to jde udělat i jinak, než se to povedlo zrovna mě.Použila jsem místo zeleninového vývaru jen vývar ze zelených fazolek (ten jsem měla v lednici) a přidala proto trochu (čtvrt lžičky) zel. koření Wurzl. Opravdu dobrý recept.

  • Lucie Bibrdlikova | 26. 7. 2007 12:55

    Dekuju za vyborny recept! Da se to jist i samotne ci zabalit do tortily. Mnamka.Lucie B.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená paprika Česnek Cibule Cukr Kari Paprika - žlutá Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vinný ocet Zázvor Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

59
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s paprikami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact