Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a zázvorem. Přidáme k zelí a promícháme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni ještě asi 15 minut.
2
Podáváme k pečenému nebo dušenému hovězímu masu, kachním prsíčkům, vepřovým kotletám nebo mletému masu.
Receptu jsem se trochu bála, ale dopadl dobře. Nám ale chutnal vyloženě jako příloha (ke kotletám a jasmínové rýži-výborné !!), ale jen samotné si to představit neumím. Ani v tortile, protože se bojím, že by se mi rozmáčela. Asi to jde udělat i jinak, než se to povedlo zrovna mě.Použila jsem místo zeleninového vývaru jen vývar ze zelených fazolek (ten jsem měla v lednici) a přidala proto trochu (čtvrt lžičky) zel. koření Wurzl. Opravdu dobrý recept.
Lucie Bibrdlikova
|26. 7. 2007 12:55
Dekuju za vyborny recept! Da se to jist i samotne ci zabalit do tortily. Mnamka.Lucie B.