• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí jako hlavní chod
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí jako hlavní chod

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 100
      g anglická slanina nebo papriková klobása
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • drcený kmín dle chuti
    • 500
      g bílé zelí na nudličky
    • 60
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce cukr krupice dle kyselosti protlaku, cca
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Na drobně pokrájenou cibuli osmaženou dosklovata na trošce tuku nasypeme pokrájenou slaninu a dosmažíme lehce dozlatova. Přisypeme nasekaný česnek a kmín a vše necháme krátce rozvonět. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, osladíme, promícháme a za občasného promíchání necháme mírně povadnout. Pak vmícháme rajčatový protlak, zaklopíme a na mírném ohni podusíme do měkka (lehce na skus).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Zelí jsem nepodléval, měl jsem ho přímo z pole, velmi šťavnaté, takže jsem nepotřeboval vodu ani vývar na podlití. Ale pokud by bylo třeba, podléváme jen po lžících, aby "neplavalo", protože zahušťovat ho již nebudeme. Pouze ho nakonec můžeme ještě dosolit nebo opepřit dle chuti.
3
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, bramborovými noky nebo knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klobásové zelí

Klobásové zelí

Uzené se zelím

Uzené se zelím

Kroupové zelí

Kroupové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé zelí Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Rajský protlak Sádlo Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

87
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí jako hlavní chod
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact