• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso 700 -
    • 100
      g slanina farmářská, anglická...
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • 150
      g pórek
    • 2
      ks řapíkatý celer větší řapíky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor plu na dozdobení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • vývar dle potřeby
    • jíška je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Na trošce oleje osmažíme plátky masa a na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Poté plátky vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou hlívu, pórek a řapíkatý celer, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za občasného promíchání orestujeme jen do povadnutí, pak vrátíme zpět plátky masa, podlijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dle potřeby.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Když máme maso měkké, dle chuti dosolíme a opepříme, pokud jsme podlili trochu více, můžeme sos zahustit troškou jíšky a provaříme.
4
Podáváme s bramborem, rýží, gnocchi nebo noky a na talíři ještě posypeme troškou jemně nasekaného čerstvého zázvoru.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem

Zázvorové maso s chřestem a steakovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hlíva ústřičná Jíška Olej Pepř mletý Pórek Řapíkatý celer Slanina Sůl Vepřové maso Vývar Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Banánové řezy

Banánové řezy

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

94
Dýňová tortila
Dýňová tortila
88
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
57
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact