• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové maso s kedlubnou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové maso s kedlubnou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 50
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřové maso - plec, karé, krkovice, kýta
    • 1
      ks kedlubna větší
    • 30
      g uzený špek nebo slanina, cca
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek dle chuti, cca větší
    • snítka tymiánu nebo majoránka či rozmarýn - dle chuti
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

RADA: Jak snadno a rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme.
4
Podáváme s bramborem, noky, těstovinami, knedlíkem...

RADA: Naučte se ty nejlepší knedlíky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše UHO univerzální hnědá omáčka Guláš Vepřový Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Kedlubna Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové maso s kedlubnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact