• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové á la ražničí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřové maso - plec, kýta... cca
    • 2
      ks špekáček kvalitní
    • 60
      g uzený špek
    • 150
      g moravská slanina nebo anglická... cca
    • 120
      g cibule velká, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti, pokud je máme rádi
    • vývar
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky nebo kostičky, česnek nasekáme nadrobno.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Nejprve dáme do kastrólu osmažit špek se slaninou a špekáčky dozlatova. Uzeninu vyndáme stranou a do vysmaženého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata.
3
K cibuli přidáme zatáhnout maso, přidáme rozvonět nasekaný česnek a trochu bylinek, které máme rádi (tymián, majoránka, rozmarýn...), přidáme předsmaženou uzeninu, vše zalijeme vývarem (jen tak nad maso) a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme dle potřeby troškou jíšky nebo záklechtky, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s jakoukoliv námi oblíbenou přílohou (rýže, brambory, těstoviny, noky...)
6
K obědu jsem měl v plánu ražničí, ale okolnosti mě donutily suroviny použít v trošku jiné kombinaci. Dopadlo to výborně, ke spokojenosti všech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Jíška Moravská slanina Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Listové šátečky

Listové šátečky

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

39
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
29
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
25
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
23
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
20
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact