• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové á la ražničí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřové maso - plec, kýta... cca
    • 2
      ks špekáček kvalitní
    • 60
      g uzený špek
    • 150
      g moravská slanina nebo anglická... cca
    • 120
      g cibule velká, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti, pokud je máme rádi
    • vývar
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky nebo kostičky, česnek nasekáme nadrobno.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Nejprve dáme do kastrólu osmažit špek se slaninou a špekáčky dozlatova. Uzeninu vyndáme stranou a do vysmaženého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata.
3
K cibuli přidáme zatáhnout maso, přidáme rozvonět nasekaný česnek a trochu bylinek, které máme rádi (tymián, majoránka, rozmarýn...), přidáme předsmaženou uzeninu, vše zalijeme vývarem (jen tak nad maso) a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme dle potřeby troškou jíšky nebo záklechtky, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s jakoukoliv námi oblíbenou přílohou (rýže, brambory, těstoviny, noky...)
6
K obědu jsem měl v plánu ražničí, ale okolnosti mě donutily suroviny použít v trošku jiné kombinaci. Dopadlo to výborně, ke spokojenosti všech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Jíška Moravská slanina Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Lehký salát

Lehký salát

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Negroni
Negroni
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact