• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové á la ražničí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřové maso - plec, kýta... cca
    • 2
      ks špekáček kvalitní
    • 60
      g uzený špek
    • 150
      g moravská slanina nebo anglická... cca
    • 120
      g cibule velká, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti, pokud je máme rádi
    • vývar
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky nebo kostičky, česnek nasekáme nadrobno.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Nejprve dáme do kastrólu osmažit špek se slaninou a špekáčky dozlatova. Uzeninu vyndáme stranou a do vysmaženého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata.
3
K cibuli přidáme zatáhnout maso, přidáme rozvonět nasekaný česnek a trochu bylinek, které máme rádi (tymián, majoránka, rozmarýn...), přidáme předsmaženou uzeninu, vše zalijeme vývarem (jen tak nad maso) a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Když je maso měkké, omáčku zahustíme dle potřeby troškou jíšky nebo záklechtky, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Podáváme s jakoukoliv námi oblíbenou přílohou (rýže, brambory, těstoviny, noky...)
6
K obědu jsem měl v plánu ražničí, ale okolnosti mě donutily suroviny použít v trošku jiné kombinaci. Dopadlo to výborně, ke spokojenosti všech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Jíška Moravská slanina Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Výborné buchty

Výborné buchty

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
50
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zpěvačka Kamila Nývltová (35): Zásnuby ve Vatikánu!

Zpěvačka Kamila Nývltová (35): Zásnuby ve Vatikánu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové á la ražničí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact