Maso pokrájíme na tenké plátky, lehce osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády z oleje a nasekané bazalky. Karotku pokrájíme na krátké špalíčky, kapustu očistíme, je-li velká, přepůlíme ji. Na jehli napichujeme střídavě maso, karotku a kapustu. Špízy pak přelijeme zbylou marinádou a vaříme v páře nad hrncem s vroucí osolenou vodou asi 15 minut, dokud není maso hotové. Podáváme nejlépe s novým bramborem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|27. 1. 2015 14:19
Používám parní hrnec nejméně dvakrát do týdne. Dušené špízy s bazalkou jsou skvělé a zeleninu střídám podle toho jakou zrovna mám. Výhoda je, že vařím rovnou i brambory.