• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pórek
    • sůl
    • 4
      ks rybí file
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce pikantní hořčice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • kerblík
    • pepř mletý na posypání
    • citron na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme.
2
Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.
3
Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce

Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 6. 2012 12:48

    Jídlo bylo dobré, ale pórku je tam opravdu hodně, takže doporučuji jenom těm, kteří mají pórek rádi jako jednu ze základních surovin v jídle. A k takovému množství masa je té omáčky zbytečně moc. Ale jinak opravdu dobré.

  • Dana | 2. 9. 2011 11:02

    Moc dobre! Nedavala jsem ocet a taky to chutnalo super! I deti mi to jedly! :)

  • Pluhda
    Pluhda | 7. 5. 2011 15:54

    výborný :) za 1

  • Markéta Valentíková | 7. 10. 2007 14:48

    Nebylo to špatné.. tu porkovou omáčku jsem měla moc překořeněnou, musela jsem to ředit aby se to dala použít, asi to bylo tou hořčíčí. Použila jsem dijonskou.

  • Dáška | 4. 5. 2007 20:42

    Výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Doporučuji!

  • sylva pohoralová | 27. 3. 2007 12:02

    bylo to dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Bobkový list Citron Citronová šťáva Kerblík Máslo Pepř mletý Pikantní hořčice Polohrubá mouka Pórek Rybí file Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Králík na medu

Králík na medu

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
27
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
23
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
19
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
  • Recepty.cz
  • Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact