• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pórek
    • sůl
    • 4
      ks rybí file
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce pikantní hořčice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • kerblík
    • pepř mletý na posypání
    • citron na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme.
2
Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.
3
Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce

Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 6. 2012 12:48

    Jídlo bylo dobré, ale pórku je tam opravdu hodně, takže doporučuji jenom těm, kteří mají pórek rádi jako jednu ze základních surovin v jídle. A k takovému množství masa je té omáčky zbytečně moc. Ale jinak opravdu dobré.

  • Dana | 2. 9. 2011 11:02

    Moc dobre! Nedavala jsem ocet a taky to chutnalo super! I deti mi to jedly! :)

  • Pluhda
    Pluhda | 7. 5. 2011 15:54

    výborný :) za 1

  • Markéta Valentíková | 7. 10. 2007 14:48

    Nebylo to špatné.. tu porkovou omáčku jsem měla moc překořeněnou, musela jsem to ředit aby se to dala použít, asi to bylo tou hořčíčí. Použila jsem dijonskou.

  • Dáška | 4. 5. 2007 20:42

    Výborné, moc jsme si s přítelem pochutnali. Doporučuji!

  • sylva pohoralová | 27. 3. 2007 12:02

    bylo to dobre

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Bobkový list Citron Citronová šťáva Kerblík Máslo Pepř mletý Pikantní hořčice Polohrubá mouka Pórek Rybí file Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
16
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
14
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
  • Recepty.cz
  • Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact