• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Dušené pepřové karé v cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřové kotlety bez kosti - KARÉ
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      kg cibule oloupaná
    • 1
      ks česnek celá palice
    • olej nebo sádlo
    • bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián...)
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá kůrka nám následně zabrání vysoušení masa při dušení.
2
Během smažení masa si pokrájíme na kostičky cibuli a nasekáme oloupaný česnek. Množství česneku se nemusíme bát, dušením bude ztrácet svou chuť a vůni, takže s ním nešetříme.
3
Osmažené karé vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou budeme smažit jen krátce. Poslouží nám vlastně jen na očištění hrnce od výpeku, který na sebe "naváže" a následně přisypeme k cibuli i nasekaný česnek, který necháme rozvonět.
4
Do cibule vložíme osmaženou pečeni, cibuli trochu přisolíme, pokud jsme milovníci bylinek, přidáme do hrnce i snítku oblíbených bylinek, ale dobrý je k cibuli přidat třeba i drcený kmín. Záleží na tom, co kdo preferuje.
5
Dušené karé většinou připravuji v tlakovém hrnci (dle velikosti karé 30 - 40 minut), takže se obejdu bez jakéhokoliv podlití, protože cibule obsahuje dostatek vody, ale záleží na tom kolik páry nám bude z hrnce vycházet během dušení. Pokud budeme připravovat karé v klasickém hrnci či kastrólu, podlití si pohlídáme, ale poklici během dušení odklápíme co možná nejméně. Podléváme vodou nebo vývarem.
6
Měkké maso pokrájíme na plátky (tím tenčí, tím lepší) a podáváme s bramborem a dušenou mrkví, případně knedlíkem a dušeným zelím nebo noky a špenátem. Cibulovým sosem maso a přílohu přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…

Šťavnaté karé se zeleninou

Šťavnaté karé se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vepřové Zelenina
Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Pečené brambory

Pečené brambory

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
77
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
60
Klasické lečo
Klasické lečo
60
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact