Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá kůrka nám následně zabrání vysoušení masa při dušení.
2
Během smažení masa si pokrájíme na kostičky cibuli a nasekáme oloupaný česnek. Množství česneku se nemusíme bát, dušením bude ztrácet svou chuť a vůni, takže s ním nešetříme.
3
Osmažené karé vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou budeme smažit jen krátce. Poslouží nám vlastně jen na očištění hrnce od výpeku, který na sebe "naváže" a následně přisypeme k cibuli i nasekaný česnek, který necháme rozvonět.
4
Do cibule vložíme osmaženou pečeni, cibuli trochu přisolíme, pokud jsme milovníci bylinek, přidáme do hrnce i snítku oblíbených bylinek, ale dobrý je k cibuli přidat třeba i drcený kmín. Záleží na tom, co kdo preferuje.
5
Dušené karé většinou připravuji v tlakovém hrnci (dle velikosti karé 30 - 40 minut), takže se obejdu bez jakéhokoliv podlití, protože cibule obsahuje dostatek vody, ale záleží na tom kolik páry nám bude z hrnce vycházet během dušení. Pokud budeme připravovat karé v klasickém hrnci či kastrólu, podlití si pohlídáme, ale poklici během dušení odklápíme co možná nejméně. Podléváme vodou nebo vývarem.
6
Měkké maso pokrájíme na plátky (tím tenčí, tím lepší) a podáváme s bramborem a dušenou mrkví, případně knedlíkem a dušeným zelím nebo noky a špenátem. Cibulovým sosem maso a přílohu přelijeme.