• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Dušené pepřové karé v cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřové kotlety bez kosti - KARÉ
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      kg cibule oloupaná
    • 1
      ks česnek celá palice
    • olej nebo sádlo
    • bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián...)
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá kůrka nám následně zabrání vysoušení masa při dušení.
2
Během smažení masa si pokrájíme na kostičky cibuli a nasekáme oloupaný česnek. Množství česneku se nemusíme bát, dušením bude ztrácet svou chuť a vůni, takže s ním nešetříme.
3
Osmažené karé vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou budeme smažit jen krátce. Poslouží nám vlastně jen na očištění hrnce od výpeku, který na sebe "naváže" a následně přisypeme k cibuli i nasekaný česnek, který necháme rozvonět.
4
Do cibule vložíme osmaženou pečeni, cibuli trochu přisolíme, pokud jsme milovníci bylinek, přidáme do hrnce i snítku oblíbených bylinek, ale dobrý je k cibuli přidat třeba i drcený kmín. Záleží na tom, co kdo preferuje.
5
Dušené karé většinou připravuji v tlakovém hrnci (dle velikosti karé 30 - 40 minut), takže se obejdu bez jakéhokoliv podlití, protože cibule obsahuje dostatek vody, ale záleží na tom kolik páry nám bude z hrnce vycházet během dušení. Pokud budeme připravovat karé v klasickém hrnci či kastrólu, podlití si pohlídáme, ale poklici během dušení odklápíme co možná nejméně. Podléváme vodou nebo vývarem.
6
Měkké maso pokrájíme na plátky (tím tenčí, tím lepší) a podáváme s bramborem a dušenou mrkví, případně knedlíkem a dušeným zelím nebo noky a špenátem. Cibulovým sosem maso a přílohu přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…

Šťavnaté karé se zeleninou

Šťavnaté karé se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vepřové Zelenina
Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
46
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact