• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené patizonové "zelí"
Napište svůj komentář k receptu

Dušené patizonové "zelí"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks patizony
    • 1
      ks cibule větší
    • 50
      g uzený špek nebo olej, sádlo
    • drcený kmín dle chuti
    • sůl
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci smažení cibule přidáme rozvonět i drcený kmín.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Řádně očištěný patizon nastrouháme na hrubém struhadle (velké slzy) a dáme k cibuli. Osolíme, přidáme cukr dle chuti, cca 1,5 - 2 lžíce, vše dle vlastní chuti a množství patizonu. Vše promícháme a na mírném ohni krátce podusíme. Patizon není nutné podlévat, je měkký za chvilku a postačí si tak s vlastní tekutinou. Po podušení doměkka (nerozdusit na kaši!) patizonové zelí, okyselíme octem, dle vlastní chuti.
3
Podáváme všude tam, kde bychom jinak podávali klasické dušené zelí, tedy k pečenému, uzenému nebo dušenému masu...

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí

Dušené zelí

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Dušené bílé zelí

Dušené bílé zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Patizony Sůl Uzený špek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

81
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
52
Rybí špíz s nudlemi shirataki
Rybí špíz s nudlemi…
41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
  • Recepty.cz
  • Dušené patizonové "zelí"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact