• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Dušené mleté maso se žampióny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 300
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • 50
      g uzený špek nebo použijeme olej
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián sušený, cca
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce sojová mouka
    • vývar silný, dle potřeby
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, postačí

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou "drobenku", kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem (nebo rozmarýnem). Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme nahrubo (lze i plátky) a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem jen tolik, aby nám vzniklo něco jako haše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty...
3
Pokud chceme, podlévat můžeme maso místo vývaru červeným vínem a nemusíme nakonec zjemňovat smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 12. 2016 05:53

    Ano, souhlasím. Chutnalo všem bez jediné výhrady.

  • Aleš Janda | 13. 4. 2016 07:16

    Bylo to nenáročné leč skvělé. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Mleté maso - míchané Pepř mletý Smetana ke šlehání Sojová mouka Sůl Tymián Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Metrový koláč

Metrový koláč

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

102
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
95
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
93
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
78
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
68
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact