• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
Napište svůj komentář k receptu

Dušené mleté maso se žampióny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 300
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • 50
      g uzený špek nebo použijeme olej
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián sušený, cca
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce sojová mouka
    • vývar silný, dle potřeby
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, postačí

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou "drobenku", kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem (nebo rozmarýnem). Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme nahrubo (lze i plátky) a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem jen tolik, aby nám vzniklo něco jako haše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty...
3
Pokud chceme, podlévat můžeme maso místo vývaru červeným vínem a nemusíme nakonec zjemňovat smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté karbanátky se žampiony a sýrem

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 8. 12. 2016 05:53

    Ano, souhlasím. Chutnalo všem bez jediné výhrady.

  • Aleš Janda | 13. 4. 2016 07:16

    Bylo to nenáročné leč skvělé. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Mleté maso - míchané Pepř mletý Smetana ke šlehání Sojová mouka Sůl Tymián Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Cookies II.

Cookies II.

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Játrová čína

Játrová čína

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
34
Papriková krkovice
Papriková krkovice
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
  • Recepty.cz
  • Dušené mleté maso se žampióny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact