• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové maso (plec, kýta, krkovice) nebo drůbeží či králičí maso
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule větší
    • 700
      ml vývar dle potřeby, cca 600 -
    • hladká mouka nebo jíška, případně solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před koncem smažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, pak zalijeme maso částí vývaru, přisypeme pokrájené žampiony, přisypeme majoránku a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Nakonec zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou či solamylem rozmíchaným v malém množství vývaru, ještě krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí (lze i sojovou omáčkou) a pepřem a podáváme.
2
Podávat můžeme s rýží, bramborem, kaší, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Před podáváním můžeme posypat trochou lahůdkové cibulky nebo pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • raadaaaa | 12. 3. 2017 13:50

    Vynikající. A to žampiony moc nemusím. Ale opravdu luxusní. Měli jsme s rýží. Mňam mňam ;-)

  • šídlo | 7. 11. 2016 13:08

    :-D bylo to skvělý!!!!!!!!!!

  • Gábina Zimová | 16. 4. 2016 17:11

    Bylo to výborné.

  • Alena | 13. 4. 2015 11:46

    Uvařila jsem podle receptu a je to vynikající pokrm.Podávala jsem ho s bramborovou kaší a nemělo to chybu.Vřele doporučuji a děkuji za recept :-* :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nedělní štola

Nedělní štola

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

239
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
75
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact