• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové maso (plec, kýta, krkovice) nebo drůbeží či králičí maso
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule větší
    • 700
      ml vývar dle potřeby, cca 600 -
    • hladká mouka nebo jíška, případně solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před koncem smažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, pak zalijeme maso částí vývaru, přisypeme pokrájené žampiony, přisypeme majoránku a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Nakonec zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou či solamylem rozmíchaným v malém množství vývaru, ještě krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí (lze i sojovou omáčkou) a pepřem a podáváme.
2
Podávat můžeme s rýží, bramborem, kaší, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Před podáváním můžeme posypat trochou lahůdkové cibulky nebo pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • raadaaaa | 12. 3. 2017 13:50

    Vynikající. A to žampiony moc nemusím. Ale opravdu luxusní. Měli jsme s rýží. Mňam mňam ;-)

  • šídlo | 7. 11. 2016 13:08

    :-D bylo to skvělý!!!!!!!!!!

  • Gábina Zimová | 16. 4. 2016 17:11

    Bylo to výborné.

  • Alena | 13. 4. 2015 11:46

    Uvařila jsem podle receptu a je to vynikající pokrm.Podávala jsem ho s bramborovou kaší a nemělo to chybu.Vřele doporučuji a děkuji za recept :-* :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
24
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact