• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 185
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové maso (plec, kýta, krkovice) nebo drůbeží či králičí maso
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule větší
    • 700
      ml vývar dle potřeby, cca 600 -
    • hladká mouka nebo jíška, případně solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před koncem smažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, pak zalijeme maso částí vývaru, přisypeme pokrájené žampiony, přisypeme majoránku a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Nakonec zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou či solamylem rozmíchaným v malém množství vývaru, ještě krátce povaříme, případně ještě dochutíme solí (lze i sojovou omáčkou) a pepřem a podáváme.
2
Podávat můžeme s rýží, bramborem, kaší, gnocchi, těstovinami nebo knedlíkem. Před podáváním můžeme posypat trochou lahůdkové cibulky nebo pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • raadaaaa | 12. 3. 2017 13:50

    Vynikající. A to žampiony moc nemusím. Ale opravdu luxusní. Měli jsme s rýží. Mňam mňam ;-)

  • šídlo | 7. 11. 2016 13:08

    :-D bylo to skvělý!!!!!!!!!!

  • Gábina Zimová | 16. 4. 2016 17:11

    Bylo to výborné.

  • Alena | 13. 4. 2015 11:46

    Uvařila jsem podle receptu a je to vynikající pokrm.Podávala jsem ho s bramborovou kaší a nemělo to chybu.Vřele doporučuji a děkuji za recept :-* :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Sejkory

Sejkory

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

83
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
17
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
  • Recepty.cz
  • Dušené maso se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact