• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené maso s hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso s hráškem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřové maso (plec, kotleta...) nebo drůbeží či králičí řízky, cca
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo vyškvařená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený, 200 -
    • hladká mouka nebo jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce osmažit i nastrouhaný nebo nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, případně dle potřeby během dušení trošku podlijeme. Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamylu) rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše ještě společně krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou, bramborovo-hráškovou kaší, bramborem, těstovinami, rýží, gnocchi.
3
Omáčku můžeme na závěr zjemnit smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Přírodní maso s hráškem

Přírodní maso s hráškem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 11. 2. 2017 12:53

    Delala jsem ho k obedu a bylo bezvadny.Dekuji.

  • lukáš | 7. 11. 2016 17:05

    holky vypadato moc dobře mnam <3

  • zuzana | 12. 7. 2016 13:06

    skvele <3

  • Holíčková | 1. 2. 2016 08:09

    Super receptík!

  • Hanka Fousková | 28. 9. 2015 16:56

    Děkuji za jednoduchý a výborný oběd. Chutnalo nám moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hrášek Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Alibábovka

Alibábovka

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

149
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
91
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
54
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
  • Recepty.cz
  • Dušené maso s hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact