• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené maso s hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso s hráškem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřové maso (plec, kotleta...) nebo drůbeží či králičí řízky, cca
    • 1
      ks cibule
    • olej nebo vyškvařená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 300
      ml vývar dle potřeby, cca
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený, 200 -
    • hladká mouka nebo jíška dle potřeby na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce osmažit i nastrouhaný nebo nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, případně dle potřeby během dušení trošku podlijeme. Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamylu) rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše ještě společně krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou, bramborovo-hráškovou kaší, bramborem, těstovinami, rýží, gnocchi.
3
Omáčku můžeme na závěr zjemnit smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Přírodní maso s hráškem

Přírodní maso s hráškem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 11. 2. 2017 12:53

    Delala jsem ho k obedu a bylo bezvadny.Dekuji.

  • lukáš | 7. 11. 2016 17:05

    holky vypadato moc dobře mnam <3

  • zuzana | 12. 7. 2016 13:06

    skvele <3

  • Holíčková | 1. 2. 2016 08:09

    Super receptík!

  • Hanka Fousková | 28. 9. 2015 16:56

    Děkuji za jednoduchý a výborný oběd. Chutnalo nám moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hrášek Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Králičí ragú

Králičí ragú

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
13
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
  • Recepty.cz
  • Dušené maso s hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact