g
vepřové maso
(plec, kotleta...) nebo drůbeží či králičí řízky, cca
1
ks
cibule
olej
nebo vyškvařená slanina
sůl
pepř mletý
2
stroužek
česnek
300
ml
vývar
dle potřeby, cca
250
g
hrášek
čerstvě vyloupaný nebo mražený, 200 -
hladká mouka
nebo jíška dle potřeby na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce osmažit i nastrouhaný nebo nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, případně dle potřeby během dušení trošku podlijeme. Nakonec přidáme krátce k masu podusit i hrášek (nerozdusit!), pak omáčku zahustíme trochou hladké mouky (nebo solamylu) rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou. Vše ještě společně krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou, bramborovo-hráškovou kaší, bramborem, těstovinami, rýží, gnocchi.