• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek vepřové maso : plec, kotleta nebo libová krkovice
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 40
      g uzený špek nebo olej či sádlo na osmažení
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • bylinky tymián, rozmarýn nebo majoránka- snítka, dle chuti (není nutné)
    • 2,50
      dl vývar dle potřeby, cca 2 -
    • jíška nebo hladká mouka
    • 300
      g mrkev oloupaná, cca
    • 25
      g máslo cca
    • 0,50
      lžička hladká mouka - není nutná
    • 1
      lžička cukr krupice dle sladkosti mrkve, cca
    • ocet nebo citronová šťáva na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet na plátky, můžeme ho klidně nechat na kostky či nudličky.
2
Cibuli a špek jemně pokrájíme a společně osmažíme dorůžova. Pokud nemáme špek, můžeme použít kousek sádla či trochu oleje na osmažení cibule, ale špek je chuťově lepší a dodá jídlu to, co má mít.
3
Na cibuli přidáme osmažit z obou stran i připravené plátky masa a během smažení přidáme i nasekaný česnek, aby nám krátkým smažením pustil vůni. Plátky masa podlijeme vývarem (vodou), jen tolik, aby se mohly dusit, ale ve vývaru přímo neplavaly, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. dle potřeby otáčíme a doléváme vývarem. Pokud máme rádi bylinky, přidáme je a dusíme společně s plátky masa.
4
Měkké plátky masa vyndáme stranou a vývar zahustíme malým množstvím domácí jíšky či trochou mouky rozmíchané v minimálním množství vody. Dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem a vše krátce provaříme. Maso vrátíme do omáčky, aby nechladlo.
5
Oloupanou mrkev pokrájíme na kolečka a dáme na rozpuštěné máslo. Doporučuji hrnec s menším dnem, jelikož mrkev pustí vlastní šťávu a ta postačí na její podušení. Ve velkém se rychle odpaří a zbytečně se pak musí podlévat. Mrkev jemně osolíme, osladíme dle sladkosti mrkve a někdy to ani nutné, promícháme, zaklopíme a za občasného promíchání dusíme doměkka - na skus! Když máme mrkev podušenou, ochutíme ji octem nebo citronovou šťávou dle chuti. Pokud chceme mrkev krémovější, můžeme ji velmi zlehka zaprášit hladkou moukou, promíchat a dle potřeby přidat decentně vody či vývaru, krátce provařit. Místo mouky můžeme použít i trochu jíšky.
6
Podáváme s bramborovými noky, křehkými bramborovými knedlíky, pečenými knedlíky, bramborovo-houskovými knedlíky...
7
Použít můžeme samozřejmě také hovězí či drůbeží maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzené na cibuli s dušenou mrkví

Uzené na cibuli s dušenou mrkví

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 21. 11. 2016 16:37

    Pouzila jsem plec, krajet na platky nesla, tak jsem narezala vetsi kostky a dusila tak. Dusenou mrkev jsem delala po dlouhe dobe a prisla nam velmi vhod. Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Hladká mouka Jíška Máslo Mrkev Ocet Pepř mletý Sůl Uzený špek Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

168
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
61
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
59
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
33
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
Dušené maso s hráškem
Dušené maso s hráškem
Dušené maso se žampiony
Dušené maso se žampiony
  • Recepty.cz
  • Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact